search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:47
MENU CLOSE

Τεράστια ασιατική σφήκα «δολοφόνος» έχει φτάσει στις ΗΠΑ – Μπορεί να σκοτώσει 40 μέλισσες το λεπτό! (Photos/Video)

04.05.2020 09:47
ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες θέλει να παραμείνει Γενικος Γραμματέας για δεύτερη θητεία - Media

 

Μία τεράστια ασιατική σφήκα «δολοφόνος» έχει φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, απειλώντας τις μέλισσες της χώρας και κατ’ επέκταση της γεωργία της, η οποία στηρίζεται από αυτές με ετήσιο τζίρο 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Όπως αναφέρει το News247 η εν λόγω γιγάντια σφήκα ονομάζεται “Vespa mandarinia” και έχει το προσωνύμιο “σφήκα δολοφόνος”, όχι όμως τόσο για τον άνθρωποι, αλλά κυρίως για τις μέλισσες.

Η Vespa προέρχεται από χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν, εντοπίστηκε όμως πρόσφατα στην Ουάσινγκτον και απειλεί τις μέλισσες της χώρας.

Η επικινδυνότητά της για τον άνθρωπο αφορά μόνο στους ανθρώπους που είναι αλλεργικοί, για τις μέλισσες όμως αποτελεί τεράστιο κίνδυνο, αφού φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη προτίμησε σε αυτές παρά σε ανθρώπους και άλλα ζώα.

Μπορούν να τσιμπήσουν περισσότερες από μία φορές, ενώ το καρφί που διαθέτουν μπορεί να αποκεφαλίσει μέχρι και 40 μέλισσες το λεπτό! Το υπουργείο Γεωργίας της Ουάσινγκτον έχει επιστήσει την προσοχή των μελισσοκόμων, ζητώντας την αναφορά ευρημάτων ώστε να περιοριστεί η εξάπλωσή της.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:46