search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:29
MENU CLOSE

Κύπρος: «Παγώνουν» για έναν χρόνο και οι γεωτρήσεις ΕΝΙ-TOTAL

04.05.2020 11:10
Κύπρος: «Παγώνουν» για έναν χρόνο και οι γεωτρήσεις ΕΝΙ-TOTAL - Media

 

Την πρακτική της ExxonMobil, αναφορικά με τις προγραμματισμένες εργασίες εντός της ΑΟΖ, ακολούθησε και επίσημα η κοινοπραξία Ιταλών και Γάλλων, ENI και TOTAL.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή Κύπρου», οι εταιρείες απέστειλαν σχετική επιστολή, την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώνοντας πως οι προγραμματισμένες για το 2020 γεωτρήσεις, σε τεμάχια της ΑΟΖ, αναβάλλονται για το 2021 λόγω των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης.

Στην επιστολή αναφέρεται πως η κοινοπραξία δεν ακυρώνει προγραμματισμένα έργα, εντός της κυπριακής ΑΟΖ κάτι που για τη Λευκωσία θεωρείται, υπό τις περιστάσεις, θετική εξέλιξη.

Οι ΕΝΙ και TOTAL με βάση τους σχεδιασμούς θα ξεκινούσαν εργασίες από το τεμάχιο 6 και εντός του 2020 θα πραγματοποιούσαν άλλες δυο γεωτρήσεις σε άλλα τεμάχια που τους έχουν παραχωρηθεί.

Στην αναβολή των εργασιών για το ερχόμενο καλοκαίρι έχει προχωρήσει και η ExxonMobil η οποία επίσης μετακίνησε δυο γεωτρήσεις που θα πραγματοποιούσε στο τεμάχιο 10 για το 2021.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:29