search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:46
MENU CLOSE

Ο Ερντογάν λογόκρινε και το Netflix: Έκοψε επεισόδιο που δεν του άρεσε

04.05.2020 13:04
Προθεσμία ενός μήνα στην Τουρκία από την Ε.Ε. για αποκλιμάκωση της έντασης στην Αν. Μεσόγειο - Media

 

Ακόμα και το Netflix έπεσε θύμα της λογοκρισίας του Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρο της Τουρκίας να κόβει ένα επεισόδιο της σειράς «Designated Survivor».

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαβάσει για λογοκρισία από τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας το έχει κάνει ακόμα και στα social και πλέον το συνέχισε και στο Netflix. Για την ακρίβεια όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γνωστή πλατφόρμα ταινιών και σειρών, μετά από απαίτηση των τουρκικών ρυθμιστικών αρχών καταργήθηκε επεισόδιο της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς “Designated Survivor” στη Τουρκία.

Ο λόγος του κοψίματος, σύμφωνα με άρθρο του gazzetta.gr,  είναι πως ο Τούρκος πρόεδρος της σειράς, Φατίχ Τουράν (έτσι ονομάζεται) απεικονιζόταν ως αυταρχικός και εκδικητικός. Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» έγραψε σχετικά για το επεισόδιο του Netflix πως ο Τουράν απειλεί να απομακρύνει την Τουρκία από το ΝΑΤΟ και να προσεταιριστεί τη Ρωσία, εκτός εάν ο Αμερικανός ομόλογός του, προσφέρει 6 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανανέωση μισθώσεων τουρκικών αεροδρομίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Netflix έχει ως εξής: «Μετά από αίτημα της τουρκικής ρυθμιστικής αρχής, καταργήσαμε μόνο ένα επεισόδιο του Designated Survivor από το Netflix στην Τουρκία, για συμμόρφωση με την τοπική νομοθεσία».

Αξίζει να αναφερθεί πως το επίμαχο επεισόδιο ωστόσο θα προβληθεί κανονικά στον υπόλοιπο κόσμο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:46