search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:33
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις για τη «βεντέτα» στα Ανώγεια: Τι είπε ο 29χρονος στην απολογία του (Photos)

04.05.2020 14:33
Ραγδαίες εξελίξεις για τη «βεντέτα» στα Ανώγεια: Τι είπε ο 29χρονος στην απολογία του (Photos) - Media
 
Για περίπου μια ώρα διήρκησε τη Δευτέρα η απολογία του 29χρονου φερόμενου δράστης και γιου του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη που έπεσε νεκρός στο διπλό φονικό στα Ανώγεια. Ο 29χρονος που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο, όπου βρίσκονταν σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις.
«Είδα τον Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα μου και τον πυροβόλησα»
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο 29χρονος μέσω του δικηγόρου του το μοιραίο βράδυ του διπλού φονικού αρχικά ο ίδιος διαπληκτίστηκε έντονα με τον 30χρονο έξω από το σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη και ο καβγάς κατέληξε σε ξυλοδραρμό. Όπως ισχυρίζεται στη συνέχεια χώρισαν και ίδιος πήγε να κάνει μπάνιο.
 
Έξω από το σπίτι έμεινε ο πατέρας του Λευτέρης Καλομοίρης και η μάνα του, όταν επέστρεψε ο Γιώργος Ξυλούρης και επιτέθηκε στον πατέρα του. Έπειτα άκουσε όπως ισχυρίζεται φωνές και πυροβολισμό και όταν βγήκε έξω είδε τον Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα του. Τότε όπως παραδέχεται τον πυροβόλησε και λίγο αργότερα έπεφτε νεκρός.
 
Ο 29χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε τρίτους και πήρε προθεσμία για την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι.
 
Ο φερόμενος δράστης οδηγήθηκε με καθυστέρηση στα δικαστήρια καθώς προηγήθηκε πολύωρη κατάθεση στην Ασφάλεια. Την ίδια στιγμή οι Ανωγειανοί αποχαιρέτησαν τον πατέρα του, τον γνωστό μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη, που έπεσε νεκρός στο διπλό φονικό.
Πατέρας Ξυλούρη: Ο γιος, σκότωσε τον πατέρα
 
Αντίθετα οπως δηλώνει από την πλευρά ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη: «Από νωρίς καθόμαστε εδώ. Το παιδί μου πήγε στην πλατεία. Είχε αφήσει το αμάξι του σε μία άκρη σε έναν χώρο, ο οποίος δεν ήταν δικός του, ήταν άλλου και όπως ερχότανε τον προκαλούσαν και του επιτέθηκαν. Τον έκανε “σάκο του μποξ”. Του έσπασε τα μούτρα. Ήρθε στο σπίτι, το παιδί μου πήγε και έπλυνε τα αίματα και έρχεται κάτω από το σπίτι», σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Ξυλούρη, που όπως είπε έβριζε χρησιμοποιώντας μάλιστα, αισχρούς χαρακτηρισμούς.
 
«Λογικό ήταν να νευριάσει ο γιός μου. Έφυγε από την πίσω πόρτα. Του την είχα στήσει εκεί. Σκότωσε πρώτα τον πατέρα του στην αγκαλιά του γιού μου και μετά σκότωσε τον γιο μου και του έκανε και εκτελεστική. Σκότωσε τον πατέρα του ο ίδιος. Κατά λάθος, εσκεμμένα, δεν ξέρω, εκείνος ξέρει. Το παιδί μου δεν πυροβόλησε. Το όπλο θα παραδοθεί. Στα χέρια του γιου μου δεν βρέθηκε πυρίτιδα. Δεν έψαχνε φασαρίες. Για μένα αυτός ο άνθρωπος είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος».
 
«Από εδώ και πέρα θα παλέψω να αναθρέψω τα εγγόνια μου και όπως αρμόζει στην κοινωνία. Εύχομαι αυτό που περνάω να μην τύχει χειρότερό μου εχθρό. Από τέτοιους σχιζοφρενείς δολοφόνους, να μην τυχαίνει. Να φανεί η αλήθεια πεντακάθαρα, αυτό θέλω. Δεν υπήρχε καμία διαφορά. Στις σχολές τις δικές τους πήγαιναν τα εγγόνια μου, δεν υπήρχαν διαφορές».
 
Το χρονικό
Το περιστατικό που οδήγησε στην τραγική κατάληξη έγινε το Σάββατο βράδυ στο Περαχώρι των Ανωγείων. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, όλα εκτυλίχτηκαν στο Περαχώρι και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια των δύο οικογενειών που εμπλέκονται στην τραγωδία, και που μάλιστα συνδέονται μεταξύ τους με κουμπαριές και συντεκνιές.
 
Ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, λένε οι πληροφορίες, ευρισκόμενος μαζί με τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη αρχικά καβγαδίζουν για ένα κομμάτι γης που φαίνεται πως διεκδικούσαν και οι δύο οικογένειες, στη συνέχεια πιάνονται στα χέρια, ενώ στο τέλος “μιλούν” τα όπλα. Ο 63χρονος φέρεται να μπαίνει στη μέση του καβγά κάνοντας το σώμα του ασπίδα για να γλιτώσει από τα πυρά του 30χρονου το παιδί του, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός στο έδαφος.
 
Πηγή: neakriti.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:33