search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:02
MENU CLOSE

Κοτανίδου (Καθηγήτρια Πνευμονολογίας): Γιατί δεν πρέπει να φοράμε γάντια (Video)

04.05.2020 16:43
Κορωνοϊός: Νέα πρωτιά της Θεσσαλονίκης - Δεύτερη η Αττική  - Media

 

Η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» για την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης μετά την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

Η κ. Κοτανίδου ανέφερε αρχικά πως «ο κόσμος είναι πολύ συμμορφωμένος με τις οδηγίες. Φορούν μάσκες, ενώ κάποιοι είναι υπερβολικοί και φορούν επιπλέον και γάντια».

Η χρήση γαντιών

Εξήγησε μάλιστα, ότι δεν πρέπει να γίνεται χρήση γαντιών, καθώς δίνουν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας που μπορεί να αποβεί μοιραία. «Δεν πρέπει να φοράμε γάντια. Όταν φοράμε γάντια έχουμε την ψευδαίσθηση πως ό,τι κι αν ακουμπήσουμε είμαστε καθαροί κι αυτό είναι μεγάλο λάθος. Πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας ή να βάζουμε αντισηπτικό».

Αναφορικά με την χρήση μάσκας, είπε πως «είναι μέτρο προφύλαξης, αν χρησιμοποιείται σωστά. Εάν την μάσκα δεν την χρησιμοποιούμε σωστά, μπορεί να κάνει ακριβώς αντίθετο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:59