search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:55
MENU CLOSE

Έκκληση αγροτών: Φάτε μπριζόλες, πατάτες και τυρί που ξέμειναν και προορίζονταν για εστιατόρια και ξενοδοχεία

05.05.2020 07:40
Έκκληση αγροτών: Φάτε μπριζόλες, πατάτες και τυρί που ξέμειναν και προορίζονταν για εστιατόρια και ξενοδοχεία  - Media

 

Οι αγρότες προτρέπουν τους καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη να αγοράζουν μπριζόλες, πατάτες και τυρί προκειμένου να …ξεστοκάρουν τα πλεονάζοντα προϊόντα που είχαν προορισμό τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία αυτής της περιόδου.

Οι παραγωγοί τροφίμων και οι αγρότες είναι απελπισμένοι. Είναι ζήτημα ζωής για αυτούς, όπως λένε, να πουλήσουν αγαθά που προορίζονταν για μεγάλο αριθμό εστιατορίων και ξενοδοχείων που φέτος δεν λειτούργησαν λόγω κορωνοιου.

Οι Γάλλοι καλούνται να κάνουν «ό, τι μπορούν καλύτερο για το αγαπημένο τους έδεσμα που είναι το τυρί», ενώ οι λάτριες της τηγανητής πατάτας Βέλγοι ενθαρρύνονται να τρώνε επιπλέον μερίδες κάθε εβδομάδα για να μειώσουν το πλεόνασμα των 750.000 τόνων πατάτας.

Στη Βρετανία, το Συμβούλιο Γεωργίας και Ανάπτυξης Κηπευτικών ξεκίνησε μια εκστρατεία «steaknight» – «βραδιές μπριζόλας» δηλαδή, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος να μειώσει τους τόνους κοπριάς του βοείου κρέατος. Αφού δεν υπάρχει ζήτηση τα ζώα δεν σφάζονται και η …κοπριά πολλαπλασιάζεται.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:55