search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:33
MENU CLOSE

Οσμή σκανδάλου στο Υπ. Μετανάστευσης: Ο Μηταράκης επαναφέρει τα μυστικά κονδύλια – «Ζεστό χρήμα σε ημέτερους», λέει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

05.05.2020 08:00
Εκνευρισμός βουλευτών με Μηταράκη για τη διαχείριση στο προσφυγικό  - Media

 

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που συζητιέται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής θεσπίζεται ειδική πίστωση «απόρρητων εθνικών αναγκών» στον προϋπολογισμό του υπουργείου.

Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών η διάθεση ποσών θα γίνεται αποκλειστικά με απόφαση του υπουργού που δεν θα δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και δεν θα αποδίδεται πουθενά λογαριασμός για τις δαπάνες. Μόνο μια επιτροπή ειδικών θα γνωμοδοτεί, τη συγκρότηση της οποίας όμως θα καθορίζει ο υπουργός, μάλλον μαζί με τον πρωθυπουργό.

Με αυτά τα δεδομένα, η εφημερίδα θέτει το ερώτημα: Αν κάποιος ήθελε να μοιράσει χρήμα σε «ημετέρους», αν ήθελε να χρησιμοποιήσει κρατικό χρήμα για δικό του όφελος, τι διαφορετικό θα νομοθετούσε; Δεν χωράει αμφιβολία πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια σκανδαλώδη διάταξη που πρέπει να αποσυρθεί αμέσως.

Αν υπάρχει λόγος -δεν το γνωρίζουμε- ύπαρξης τέτοιων κονδυλίων για πραγματικά εθνικούς σκοπούς, τότε να δοθεί ο έλεγχός τους στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και μέσω αυτής να είναι διακομματικός. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

Μπουρνούς: Δίνουν μυστικά κονδύλια στον Μηταράκη για να μοιράσει ζεστό χρήμα σε ημέτερους 

“Ο Μηταράκης δίνει στον εαυτό του το δικαίωμα εν μέσω πανδημίας και μπροστά σε μια απίστευτη οικονομική ύφεση που έρχεται βγάζει μυστικά κονδύλια που λέει ότι μάλιστα στην ΠΝΠ ότι θα καταστρέφονται τα έγγραφα για να μοιράσει ζεστό χρήμα σε ημετέρους” κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς στο Kontra Channel προσθέτοντας πως:

“Είτε θα το αποσύρει το εν λόγω άρθρο από το νομοσχέδιο ή ο αρχηγός του να το κάνει αλλιώς είναι συνένοχος.” 

“Παραχωρεί δηλαδή ο Ν. Μηταράκης στον εαυτό του το δικαίωμα να διαχειρίζεται ειδική απόρρητη πίστωση, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν (παρ.3 του άρθρου 55), ώστε να μπορέσει το αμέσως επόμενο διάστημα να μοιράζει με πρόσχημα «ζητήματα εθνικής ασφάλειας» λεφτά σε ημέτερους.” κατήγγειλε ο Γ. Μπουρνούς σε σχετική δήλωσή του.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:32