search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:31
MENU CLOSE

O Mπογδάνος σε γραμμή… Λαγού: Ζητά «ποινικές ευθύνες» για τη συγκέντρωση ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

05.05.2020 08:48
O Mπογδάνος σε γραμμή... Λαγού: Ζητά «ποινικές ευθύνες» για τη συγκέντρωση ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα - Media

 

To είχε πει και τελικά το έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος,  ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Μια συγκέντρωση που αν μη τι άλλο εντυπωσίασε εγχωρίως και διεθνώς για την τάξη και ασφάλεια με την οποία διοργανώθηκε και διεκπεραιώθηκε από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αλλά που παρόλα αυτά ανέβασε και πάλι στα… κάγκελα τον πρώην δημοσιγοράφο και νυν βουλευτή της ΝΔ που έχει πάρει εργολαβία τις καταγγελίες και τις κόντρες με τους συνδικαλιστές του Περισσού. 

Συγκεκριμένα, ο Κ. Μπογδάνος ζήτησε να μάθει αν ήταν σύννομη η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, ζητώντας μάλιστα «απόδοση τυχόν κατά τον νόμο ευθυνών». Αξίζε δε να σημειωθεί ότι έσπευσε… δεύτερος καθώς προηγήθηκε ο υπόδικος πρώην Χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός που ξαφνικά κι αυτός θυμήθηκε τον κορωνοϊό, κι ας “έψελνε” διάφορα όλο τον προηγούμενο καιρό για τα μέτρα της κυβέρνησης για τις εκκλησίες. 

Με την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ζητά διευκρινήσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τονίζει: «Μέσα σ’ αυτό το γενικό περιβάλλον, την 1η Μαΐου, τρεις μέρες πριν τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, το ΠΑΜΕ οργάνωσε πορεία και διαδήλωση χιλιάδων μελών του έξω από το Κοινοβούλιο, σε παράβαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τίτλο: Αριθμ. Δ1α/Γ.Π οικ 20036,όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β -986/22/3/2020 η οποία τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 24112/9.4.2020 κοινή απόφαση των ιδίων Υπουργών και παρατάθηκε έως και τις 4.5.2020 και στην οποία η ΕΛΑΣ δικαιολογημένα δεν επενέβη, διότι, μεταξύ άλλων, η διαδικασία της απώθησης, ή η διαχείριση πολλαπλών προσαγωγών θα αύξαναν τελικά τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει ακόμα: «στο όνομα της ισονομίας και του αυτονόητου σεβασμού των θυσιών που υπέστησαν και συνεχίζουν να υφίστανται αυτό το διάστημα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, αλλά και του εύλογου ερωτήματος αφενός του αν τηρήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση η αρχή της ισονομίας, και αφετέρου αν η διαδήλωση αυτή συνιστά κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας, καθίσταται επιτακτική η διασάφηση των όρων και των συνθηκών πραγματοποίησης της διαδήλωσης, αλλά και η απόδοση τυχόν κατά τον νόμο ευθυνών» και ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα: «Αν η διαδήλωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Πλατεία Συντάγματος έγινε συννόμως. Ποιες ενέργειες προβλέπονται, ούτως ώστε να αποδοθούν ενδεχόμενες κατά το νόμο ευθύνες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27