search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:51
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ο Δρ. Χόντζο, ο Δήμος Βερύκιος και τα fake news – Η απάντηση του δημοσιογράφου

05.05.2020 10:50
Κορωνοϊός: Ο Δρ. Χόντζο, ο Δήμος Βερύκιος και τα fake news - Η απάντηση του δημοσιογράφου  - Media

 

Τον ισχυρισμό ότι ο Ιάπωνας Νομπελίστας Ιατρικής, ο καθηγητής Tasuku Honjo, υποστηρίζει πως o COVID-19 είναι κατασκεύασμα της Κίνας, έκανε μέσα από την εκπομπή Happy Day ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος. Η είδηση είναι ψευδής καθώς ο Ιάπωνας νομπελίστας, Tasuku Honjo, δεν δήλωσε πως ο νέος κορωνοϊός είναι κατασκεύασμα της Κίνας. Με το θέμα ασχολήθηκαν και τα ellinikahoaxes 

Tι είπε ο δημοσιογράφος στην εκπομπή

Η απάντηση του δημοσιογράφου

Τις τελευταίες μέρες επιχειρείται από συγκεκριμένα διαδικτυακά παράκεντρα * που έχουν και ΧΡΩΜΑ και ΣΤΟΧΟ να με εμφανίσουν ότι εσκεμμένα αναπαράγω ψεύτικες πληροφορίες με αφορμή την αναφορά μου στην επιστολή (στην πορεία αποδείχτηκε fake) του Ιάπωνα νομπελίστα Tasuku Honjo μέσω της οποίας εμφανίζεται ότι ο κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος.

1) Η δίκη μου αναφορά στην επιστολή έγινε πολύ ΠΡΙΝ αποκαλυφθεί από το Γαλλικό Πρακτορείο ότι ήταν fake.

2) Το πρωινό που αναφέρθηκα στην επίμαχη επιστολή αποτελούσε βασική «είδηση» σε περισσότερα από 10.000 site παγκοσμίως.

3) Ορισμένοι σε ρόλο «δασκάλου» & «δικαστή» σπεύδουν να μου κουνήσουν το δάκτυλο γιατί πριν αναφερθώ στην συγκεκριμένη επιστολή ΔΕΝ αναζήτησα τον Νομπελίστα στην Ιαπωνία για να τσεκάρω εάν είναι γνήσια ή όχι. Και όμως ο εν λόγω καθηγητής είχε αναζητηθεί προηγουμένως από πληθώρα δημοσιογράφων απ ‘ όλον τον κόσμο αλλά ΔΕΝ απάντησε σε κανένα !

Μάλιστα η διάψευση έγινε όχι απευθείας από τον ίδιο αλλά μέσω του πανεπιστημίου της Ιαπωνίας… [Δεν έχω ακόμη αποσαφηνίσει εάν το συγκεκριμένο Ιαπωνικό πανεπιστήμιο έχει συνεργασία με τα Κινεζικά εργαστήρια της Γουχάν] 4) Με αφορμή το παγκόσμιο θόρυβο για την fake δήλωση του Ιάπωνα Νομπελίστα το πρακτορείο Associated Press δημιούργησε εβδομαδιαίο παρατηρητήριο με τις fake ειδήσεις – οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εν μέσω πανδημίας και στόχο έχουν να πλήξουν κράτη και πολιτικά πρόσωπα.

Ωστόσο είναι σαφές ότι ο κορωνοϊός αποτελεί βόμβα υγειονομική και οικονομική που διαταράσσει την παγκόσμια γεωστρατηγική ισορροπία.

Σήμερα η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» στην πρώτη σελίδα δημοσιεύουν τις δηλώσεις του Αμερικάνου υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο που διαβεβαιώνει ότι υπάρχει «σημαντικός αριθμός αποδείξεων» πως ο νέος κορωνοϊός προέρχεται από εργαστήριο στην κινεζική πόλη Γουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας της νόσου Covid-19…
Η αλήθεια για τα μυστικά και το παρασκήνιο για το πως και από που ακριβώς ξεκίνησε η πανδημία αναζητείται με ιδιαίτερη προσοχή , υπομονή και επιμονή εν μέσω του ναρκοθετημένου Διαδικτύου με fake & παραπλανητικές ειδήσεις και πληροφορίες….

Προσοχή απ ‘όλους μας!

Τα συγκεκριμένα παράκεντρα έχουν ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις. Στόχος τους είναι : Να διακοπεί το πρωινό τηλεοπτικό ραντεβού ! Κοινώς να τους αδειάσω την γωνιά (λες και είναι ιδιοκτησία τους).
Και όσο δεν το επιτυγχάνουν λυσσάνε ακόμη περισσότερο. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας τους είναι και ο θόρυβος που επιχειρούν να δημιουργήσουν -μέσω των διαδικτυακών εργαλείων που διαθέτουν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα ή μέσω κομματικών μηχανισμών που εφήμερα ελέγχουν – ότι τάχα είμαι αναξιόπιστος και για να κάνω τηλεθέαση (αυτό τους έχει αποτρελάνει) δεν διστάζω να αναπαράγω – υποτίθεται εσκεμμένα- fake ειδήσεις. Μόνο που για κακή τους τύχη η αγορά είναι μικρή και γρήγορα γίνεται γνωστό ποιος εξαπολύει φαρμακερά βέλη και για λογαριασμό ποιανού κάνει την βρώμικη δουλειά ! Άλλωστε αυτοί που αναλαμβάνουν να εκτελούν τέτοιου είδους «συμβόλαια» μιλάνε πολύ και οταν τους στριμώξεις λίγο εκείνοι μαρτυράνε την ταυτότητα των «εντολέων» τους…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:50