search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:04
MENU CLOSE

Εφιάλτης χωρίς τέλος στη Βρετανία: Ξεπέρασε την Ιταλία σε θανάτους από κορωνοϊό

05.05.2020 13:06
Κορωνοϊός-Βρετανία: Ανακοίνωσε τους περισσότερους νεκρούς από τις 12 Μαΐου - Νεκρό και ένα 10χρονο παιδί - Media

 

Την τραγικά εσφαλμένη πολιτική της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον στην έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού πληρώνει η Βρετανία, η οποία πλέον βρίσκεται στην κορυφή της «μαύρης λίστας» των ευρωπαϊκών χωρών, που μετρούν τους περισσότερους νεκρούς από τον κορονοϊό, ξεπερνώντας ακόμη και την Ιταλία, που θεωρείτο μέχρι πρότινος πως είναι η χώρα της Ευρώπης που έχει πληγεί περισσότερο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, 29.648 άνθρωποι πέθαναν ως τις 24 Απριλίου στην Αγγλία και την Ουαλία με το Covid-19 να αναφέρεται ως αιτία στο πιστοποιητικό θανάτου τους.
 
Αν σε αυτούς προστεθούν οι θάνατοι στη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία ο απολογισμός για το διάστημα αυτό φτάνει τους 32.313, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη.
 
Σημειώνεται πάντως πως στην Ιταλία η καταγραφή των νεκρών γίνεται με διαφορετικό τρόπο και στον απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας του κορονοϊού δεν περιλαμβάνονται όσοι ενδέχεται να έπασχαν από την covid-19 αλλά δεν είχαν υποβληθεί σε τεστ προκειμένου να γίνει διάγνωση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15