search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:23
MENU CLOSE

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει κρίσιμες ρυθμίσεις στα «μουλωχτά»

05.05.2020 14:33
Χαρίτσης: Θαύμα, η κυβέρνηση μείωσε την ανεργία το Μάρτιο - Media
 
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με επίκεντρο το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος εξαπέλυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό FlashTV της Κοζάνης, κατηγορώντας την ότι «προσπαθεί να περάσει κρίσιμες ρυθμίσεις, που θα βλάψουν τις τοπικές κοινωνίες, στα ‘μουλωχτά’». «Το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο της ΝΔ έρχεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί σε συνθήκες υπολειτουργίας του κοινοβουλίου, λόγω της πανδημίας, χωρίς την ακρόαση των φορέων που αφορά, και με μειωμένη συμμετοχή βουλευτών. Πρόκειται για απαράδεκτη αντιδημοκρατική μεθόδευση», υπογράμμισε.
 
«Σύσσωμες οι οργανώσεις και οι φορείς που ασχολούνται με τα ζητήματα της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης έχουν αντιπαραταθεί σθεναρά στο νομοσχέδιο. Ακόμη και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που πρόσκεινται στη ΝΔ», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ρυθμίσεις βασισμένες «στις γνωστές ιδεοληψίες της ΝΔ».
 
«Η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση των φορέων των προστατευόμενων περιοχών, στην απαξίωση και απόσυρση των τοπικών κοινωνιών και της αυτοδιοίκησης όσον αφορά στις διαδικασίες χωροταξικού σχεδιασμού, σε επικίνδυνες ρυθμίσεις που ανοίγουν την πόρτα στην καύση των αποβλήτων και βεβαίως ανοίγει την κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, του φυσικού μονοπωλίου στη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, της δημόσιας επιχείρησης που απέδειξε ότι μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά και να στηρίξει πολύ χρήσιμες επενδύσεις, όπως η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος επίσης και στις ρυθμίσεις «δωράκια στην Ελληνικός Χρυσός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία θεωρεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον, πολυτέλεια».
 
«Απέναντι στο νομοσχέδιο αυτό, η αντιπολίτευση αντιπαρατίθεται έντονα, και η στάση αυτή ανοίγει δρόμους για τη διαμόρφωση μιας άλλης προοδευτικής πρότασης για τα ζητήματα της βιώσιμης ανάπτυξης, του περιβάλλοντος και της δίκαιης μετάβασης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρωταγωνιστήσει σε αυτές τις διεργασίες, που λόγω της απλής αναλογικής, διαμορφώνουν και τις συνθήκες για νέες πλειοψηφίες», συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης.
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να παρουσιάσει μια εναλλακτική, προοδευτική, αριστερή πρόταση, στην οποία θα καλέσουμε να συμπορευθούν και άλλες δυνάμεις που αντιλαμβάνονται την ιστορικότητα της συγκυρίας», διεμήνυσε, ασκώντας συνολικά κριτική – στο μεταξύ – στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις ώστε να καταστεί «η κρίση ευκαιρία για την πλήρη αναδιάρθρωση της οικονομίας, σε βάρος των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, της νεολαίας», αλλά και στο γεγονός ότι «αλλάζει διαρκώς εκτιμήσεις για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας». «Απέναντι σε αυτή την προοπτική οι εκλογές μπορεί να καταστούν αναπόφευκτες», υπογράμμισε.
 
Ο Αλ. Χαρίτσης καταλήγοντας τόνισε πως «η ελληνική οικονομία χρειάζεται τώρα ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στήριξης, αλλιώς το φάσμα των μνημονίων, που με τις θυσίες του ελληνικού λαού και τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε, κινδυνεύει να επανέλθει από το παράθυρο», ενώ επισήμανε την ανάγκη να γίνει «σοβαρή συζήτηση για την ουσιαστική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, στο οποίο πλέον όλοι προσφεύγουν».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:23