search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:38
MENU CLOSE

Δικηγόρος Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια: Η οικογένεια Ξυλούρη παρέδωσε «μαγειρεμένο» όπλο

05.05.2020 15:06
Δικηγόρος Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια: Η οικογένεια Ξυλούρη παρέδωσε «μαγειρεμένο» όπλο - Media

 

O δικηγόρος του Μανώλη Καλομοίρη υποστήριξε ότι το όπλο που παρέδωσε στην ΕΛ.ΑΣ η οικογένεια Ξυλούρη «δεν ήταν κατά την ταπεινή άποψή του το πραγματικό όπλο».

Ο Διονύσης Βέρρας, δικηγόρος του Μανώλη Καλομοίρη δήλωσε στο Open TV ότι «το όπλο που παρέδωσε στην ΕΛ.ΑΣ η οικογένεια Ξυλούρη δεν ήταν κατά την ταπεινή άποψή μου το πραγματικό όπλο. Πρόκειται για “μαγειρεμένη” παράδοση άλλου όπλου. Αυτό θα το δείτε όταν έρθει στο φως η βαλιστική έρευνα. Τι να σου κάνει η προανάκριση όταν δεν βρίσκει το όπλο καθώς το έχουν πάρει από τον τόπο του συμβάντος».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι «το όπλο του εντολέα μου θα ταυτοποιηθεί με τους επτά κάλυκες που βρέθηκαν στο οδόστρωμα. Εάν αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της θα δούμε πόσο ωραία θα απογυμνωθούν όλοι» καθώς θα βρεθούν προ των ευθυνών τους και δουν ποιος πυροβόλησε ποιον».

Επιπλέον, ο κ. Βέρρας αποκάλυψε ότι πριν φτάσει η αστυνομία φτάσει στον τόπο του συμβάντος «κάποιοι πήγαν και έπλυναν το σημείο. Έριξαν νερό. Εγώ διάβασα τη δικογραφία. Κάποιοι άλλοι λένε καραγκιοζιλίκια διότι δεν ξέρουν τη δικογραφία. Η απόκρυψη των στοιχείων προφανώς ευνοεί κάποιον άλλον. Το αποτέλεσμα ήταν να πάει στο σημείο η αστυνομία και να βρει “πειραγμένο” τον τόπο του εγκλήματος. Ο πελάτης μου ομολόγησε και δεν είχε να κρύψει κάτι».

Επίσης, ανέφερε ότι η υπόθεση που συντάραξε την Κρήτη «έχει δύο σκέλη. Το ένα είναι το κοινωνικό και το άλλο είναι το νομικό. Θα πρέπει να αφήσουμε την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους».

«Καταθέστε ό,τι είδατε για να κοιμάστε ήσυχα τα βράδια»

Έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες του διπλού φονικού στ’ Ανώγεια απευθύνει η οικογένεια του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, δια των συνηγόρων της Γ, Κοκοσάλη και Σ. Βρέντζο.

«Να καταθέσουν όσα πραγματικά είδαν» ζητά η πλευρά Ξυλούρη, καθώς – όπως υποστηρίζεται – υπάρχει απροθυμία να καταθέσουν επισήμως, μιλούν μόνο προφορικά και ανεπίσημα. «Αυτό που ζητάμε είναι να καταθέσουν μόνο την αλήθεια για να κοιμούνται ήσυχα το βράδυ» δήλωσε ο Γ. Κοκοσάλης, ο οποίος υποστηρίζει ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε εντελώς διαφορετικά από την εκδοχή που παρουσιάζει η οικογένεια Καλομοίρη, αναφέρει το cretalive.

Σύμφωνα με όσα λέει η συγκεκριμένη πλευρά, οι περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις υποστηρίζουν ότι ο 29χρονος εκτέλεσε τον Γ. Ξυλούρη, ενώ ο πατέρας του ήταν ζωντανός και πεσμένοι και οι δύο κάτω. Ισχυρίζονται ότι ο 29χρονος ακούμπησε το πιστόλι στα πλευρά του Ξυλούρη και το άδειασε.

Δικηγόρος κατηγορούμενου στο «Εκτός Γραμμής»: Έχουμε δύο όπλα και δύο νεκρούς από δύο διαφορετικά χέρια

«Έχουμε δύο όπλα στον τόπο του συμβάντος, με κάλυκες δύο διαφορετικών διαμετρήματος, έχουν χρησιμοποιηθεί από δύο ανθρώπους τα δύο όπλα κι έχουν προκαλέσει δύο ανθρωποκτονίες», δήλωσε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, ο Δ. Βέρρας, δικηγόρος του κατηγορούμενου στο φονικό των Ανωγείων, Μανώλης Καλομοίρης.

Τα ευρήματα αναφέρουν «δύο όπλα» και σύμφωνα με τον δικηγόρο, τα κρατούσε διαφορετικό χέρι. Ερωτηθείς, ωστόσο, ότι την έκθεση της βαλλιστικής δεν έχει βγει ακόμη, τόνισε: «Όποιος έχει υπόψη του την αστυνομική προανάκριση και τα ευρήματα της Αστυνομίας(…)».

Ερωτηθείς τι είπε στην απολογία του ο δράστης, ο κ. Βέρρας είπε: «Αυτό που θα έλεγε καθένας που βγαίνοντας από το σπίτι του μετά από τις κραυγές της μάνας το, βρίσκεται μπροστά στον σκοτωμένο πατέρα του και από πάνω ο δράστης με το όπλο στο χέρι. Είπε ‘Εθόλωσε το μυαλό μου και πυροβόλησα κι εγώ’».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:31