search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:14
MENU CLOSE

Ο διάσημος πίνακας «Δείπνο στους Εμμαούς» έγινε γκράφιτι-σύμβολο της καραντίνας

05.05.2020 15:23
Ο διάσημος πίνακας «Δείπνο στους Εμμαούς» έγινε γκράφιτι-σύμβολο της καραντίνας - Media

 

Γνωστός street artist δημιούργησε ένα αντίγραφο ενός κλασικού πίνακα του Καραβάτζο στο Λονδίνο, προσαρμοσμένο στην νέα πραγματικότητα του κορωνοϊού.

Οι δημότες του Λονδίνου που υποφέρουν γιατί έχουν κλείσει τα διάσημα Μουσεία -όπως το περίφημο Tate που ωστόσο προσφέρει διαδικτυακές περιηγήσεις – κι οι μεγάλες γκαλερί της πόλης μπορούν να βρουν μια εναλλακτική ικανοποίηση στη δίψα τους για τέχνη σε έναν τοίχο.

Κάτω από τις καμάρες των σιδηροδρομικών γραμμών του Λονδίνου, ο street artist καλλιτέχνης Λάιονελ Στάνχοουπ (Lionel Stanhope) ζωγράφισε ένα κλασικό έργο του μεγάλου ζωγράφου Μικελάντζελο Μερίζι, ή Καραβάτζο, που καθίσταται -και έτσι όπως το χειρίσθηκε ο καλλιτέχνης- ιδιαίτερα επίκαιρο τώρα τους καιρούς του κορωνοϊού.

Το διάσημο έργο του Καραβάτζο στους τοίχους του Λονδίνου

Το διάσημο έργο «Δείπνο στους Εμμαούς», ένα από τα αριστουργήματα της τέχνης του Ιταλικού μπαρόκ, κατά βάση μπορεί να το θαυμάσει κανείς στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, αλλά μετά το αναγκαστικό κλείσιμό της, θα αρκεσθεί στην γιγαντιαίων διαστάσεων απόδοσή της από τον Στάνχοουπ στην δημόσια έκθεσή της στο Λέιντιγουελ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nearly finished. #ladywell #caravaggiostreetart #caravaggio #covidartmuseum #nationalgallery #streetart #streetartlondon. #supperatemmaus

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lionel (@lionel_stanhope) στις

Το Lockdown, που αναμένεται να κρατήσει ως τα τέλη Μαΐου, είχε ευεργετική επίδραση στον καλλιτέχνη, καθώς του έδωσε τον χρόνο και του παρείχε πιο ήσυχους κι άδειους δρόμους για να αποδώσει έναν πίνακα, που όπως είπε ο ίδιος, πάντοτε θαύμαζε και ήθελε να τον ζωγραφίσει σε μεγάλη κλίμακα.

«Σκέφθηκα πως θα ήθελα να κάνω κάτι που θα μου έπαιρνε κάμποσο χρόνο, ξέρετε τώρα, πολύ χρόνο για να το κάνω, απλώς για να γεμίσω τις μέρες που δεν έκανα τίποτα άλλο, γι’ αυτό και το ξεκίνησα», τόνισε ο Στάνχοουπ στο πρακτορείο Reuters.

Πηγή: iefimerida.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:10