08/07/2020 16:19:23

Κορωνοϊός – καραντίνα: Στο Παρίσι μετατρέπουν 50 χιλιόμετρα δρόμων στην πόλη σε ποδηλατόδρομους για να αποσυμφορήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κορωνοϊός – καραντίνα: Στο Παρίσι μετατρέπουν 50 χιλιόμετρα δρόμων στην πόλη σε ποδηλατόδρομους για να αποσυμφορήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  - Media

 

Σε λίγες ημέρεα θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και στη Γαλλία και ήδη οι αρχές σκέφτονται τρόπους να αποσυμφορήσουν τους δρόμους αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να κινείται όσο το δυνατόν λιγότερος κόσμος με αποστάσεις μεταξύ τους. 
Η Anne Hidalgo δήμαρχος του Παρισιού ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να μετατραπούν 50 χιλιόμετρα από τους δρόμους της πόλης σε ποδηλατόδρομους προκειμένου ο κόσμος να ενθαρρυνθεί να παίρνει το ποδήλατο του και να μην κυκλοφορεί με το μετρό ή με λεωφορεία. 
Μάλιστα η Rue de Rivolo  που είναι η κύρια οδός ανατολής-δύσης της πρωτεύουσας από τη Δευτέρα 11 Μαίου θα γίνει αποκλειστικά για την κυκλοφορία των ποδηλάτων. Επίσης θα δημιουργηθούν προσωρινά μονοπάτια ποδηλασίας κατά μήκος των πιο πολυσύχναστων γραμμών του μετρό, ενώ και άλλοι δρόμοι που θα εισάγουν λωρίδες ποδηλασίας όπως η λεωφόρος Saint-Michel στη γειτονιά Saint-Germain.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.