search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:15
MENU CLOSE

Ελπίδα και παρηγοριά στην Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως από το Ιδρυμα «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ» και την «ΕΛΠΙΔΑ»

05.05.2020 16:06
Ελπίδα και παρηγοριά στην Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως από το Ιδρυμα «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ» και την «ΕΛΠΙΔΑ» - Media

 

Ελπίδα και παρηγοριά για τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την πανδημία σε ολόκληρη την Ελλάδα συνεχίζουν να προσφέρουν το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».

Η αλληλεγγύη και η αγάπη αυτή τη φορά ταξίδεψαν μέχρι την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως στην Αρκαδία όπου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, με πρωτοβουλία της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, πραγματοποιήθηκε αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των συσσιτίων που πραγματοποιεί η Μητρόπολη στο πλαίσιο του ανθρωπιστικού της έργου.

Με ζεστά λόγια καρδιάς η κυρία Βαρδινογιάννη συνομίλησε εκτενώς μέσω skype με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία δίνοντας του την υπόσχεσή της πως θα σταθεί με όλη της την καρδιά στο πλευρό της Ι. Μητρόπολης για κάθε ανάγκη των ασθενέστερων συμπολιτών μας, ενώ αναφέρθηκε και στους άρρηκτους δεσμούς που τη συνδέουν με την Αρκαδία, τον τόπο καταγωγής της μητέρας της. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερεμίας, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την πολύτιμη στήριξή της και το σπουδαίο έργο που επιτελεί.

Ακολουθεί ολόκληρος ο διάλογος:

Μητροπολίτης Ιερεμίας: Είστε πολύ καλή και ευγενεστάτη και επιτελείτε μεγάλο και θαυμαστό έργο, ανακουφίζετε τον πόνο των ανθρώπων. Έχουμε πολύ πόνο στη σημερινή εποχή ιδιαίτερα και στην επαρχία που διακονώ. Είναι η πτωχοτέρα των Μητροπόλεων. Είναι πολλά χωριά ερειπωμένα και στα χωριά αυτά κάνουμε ό, τι μπορούμε: προσφέρουμε κάθε μέρα συσσίτια τουλάχιστον να έχουν οι άνθρωποι ένα πιάτο φαγητό και σε αυτό θέλω με όλη μου την καρδιά να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη για την προσφορά που μας κάνατε, γιατί μας εμπλουτίσατε. Όχι εμάς, τους φτωχούς. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό και ευχόμεθα να είναι πολλά τα έτη σας για να κάνετε έργα. Είναι μερικοί που ζουν πολλά έτη αλλά δεν έχουν νόημα, ενώ η ζωή για εσάς, και μια ημέρα, έχει νόημα και περιεχόμενο. Προσφέρετε αγάπη. Και το Ευαγγέλιο όλο αν θα ήθελα να το εκφράσω με μια μόνο λέξη και να πω το μήνυμα του, το μήνυμά του είναι η αγάπη στον άνθρωπο.Και δεν μπορούμε να λέμε ότι αγαπάμε τον Θεό αν δεν αγαπάμε τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπό μας. Εσείς κάνετε το καλύτερο κήρυγμα με την προσφορά σας, με το έργο που επιτελείτε παντού. To όνομά σας ακούγεται παντού, κάθε Μητρόπολη, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Αρχιεπίσκοπος, όλοι μιλάνε για εσάς. Βρήκαμε και εμείς το θάρρος και ήρθαμε δειλά δειλά και χτυπήσαμε την πόρτα σας και μας την ανοίξατε ολάνοιχτη. Ευχαριστούμε για την καλοσύνη που έχετε.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Σας ευχαριστώ Σεβασμιώτατε. Με συγκινείτε βαθιά. Για εμένα η δική σας περιοχή είναι μέσα στην καρδιά μου. Η καρδιά της Αρκαδίας γέννησε τους μεγαλύτερους ήρωες. Για εμένα όμως η Αρκαδία είναι κάτι ιδιαίτερο γιατί η καταγωγή της μητέρας μου είναι από το Βαλτέτσι. Έχω άρρηκτους δεσμούς με την Αρκαδία και με τις δικές σας περιοχές. Η μητέρα μου μου διηγείτο τόσες ιστορίες από όσα έζησε, από τον πόλεμο. Έχω έναν άρρηκτο σύνδεσμο μαζί σας και με την περιοχή σας και σας υπόσχομαι πως ό, τι με χρειαστείτε θα είμαι στο πλευρό σας. Οτιδήποτε για τους ανθρώπους που είναι σε δύσκολη θέση. Εγώ έχω αφιερώσει τη ζωή μου σε αυτό το σκοπό. Ο Θεός μου έδωσε μια όμορφη οικογένεια, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου και σκέφτομαι ότι πρέπει να επιστρέφουμε σε αυτούς που δεν ήταν τόσο τυχεροί στη ζωή τους. Θέλω να με ενημερώνετε σε οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε σε ό, τι αφορά τα παιδιά, τη νεολαία, τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Θα είμαι κοντά σας. Σας το υπόσχομαι. Γιατί αυτές οι δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος μας και ολόκληρη η ανθρωπότητα είναι συγκλονιστικές και διδάσκουν στον καθένα μας πόσο πραγματικά είναι σημαντική η υγεία και η συμπαράσταση μεταξύ των συνανθρώπων μας. Ο ανθρωπισμός είναι ό, τι πιο πολύτιμο μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος στον πολιτισμό.Και νομίζω ότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή, μέσω του Πρωθυπουργού μας, που πήρε αυτές τις αποφάσεις να βοηθήσει πρώτα το ανθρωπιστικό κομμάτι και ύστερα να συνεχίσουμε στα υπόλοιπα, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ενωμένη και αγαπημένη και ότι ο Έλληνας σκέφτεται τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Τον κάθε άνθρωπο που υποφέρει δίπλα μας τον νοιαζόμαστε και εσείς επιτελείτε σπουδαίο έργο Σεβασμιώτατε στην Εκκλησία και αισθάνομαι ταπεινή μπροστά σας. Έχετε τόσους ανθρώπους δίπλα σας να τους παρηγορείτε και να τους δίνετε κουράγιο και δύναμη. Αλλά να μην ξεχνάτε ότι εγώ θα είμαι πάντα στο πλευρό σας. Ό, τι με χρειαστείτε να μου το πείτε. Σε οτιδήποτε έχετε ανάγκη. Σας το υπόσχομαι μέσα από την καρδιά μου πως θα κάνω ό, τι μπορώ.

Μητροπολίτης Ιερεμίας: Αυτά που είπατε ήταν ένα δυνατό κήρυγμα με μηνύματα θεϊκά, για αυτό το λέμε κήρυγμα. Είναι μια σάλπιγγα όπου σαλπίζει το ωραίο μήνυμα της φιλανθρωπίας, της αγάπης και εσείς όχι μόνο το λέτε αλλά και το πράττετε. Και το πράττετε εκκλησιαστικά χρόνια τώρα και για αυτό εύχομαι και κάνω το σταυρό μου χρυσό στεφάνι να έχετε από τον Θεό και την πληρωμή στην οικογένειά σας.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Εγώ το μόνο που ζήτησα από τον Θεό και μου το έδωσε ήταν μια ωραία οικογένεια. Τίποτα άλλο δεν έχω ζητήσει και βασίζομαι πάντα σε αυτά που λέει ο Απόστολος Παύλος για την αγάπη. Είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύω πολύ στον Θεό και πιστεύω ότι μέσα από τη βοήθεια του Θεού έχω καταφέρει να κάνω ορισμένα πράγματα στη ζωή μου.

Μητροπολίτης Ιερεμίας: Φαίνεται ότι πιστεύετε βαθιά. Ότι έχετε βιώματα πνευματικά. Εσείς, όπως και εμείς, από την μάνα μας τα πήραμε. Έχετε μια προίκα ωραία από την μητέρα σας γιατί αυτά τα λίγα που μου είπατε για την μητέρα σας ότι έλεγε για ιστορικά, για πολέμους που πέρασε, για τα βάσανα, για τον πόνο των ανθρώπων.. Αυτά είναι η ιστορία ζυμωμένη με δάκρυα και όταν την λένε οι άνθρωποι που την έζησαν και τη δημιούργησαν γίνεται πιο πιστευτή μέσα μας και τα φυλάττουμε σαν φυλαχτό.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Είχα μια σπάνια μητέρα που κρατάω σαν φυλαχτό μέσα στην καρδιά μου κάθε της λέξη. Χωρίς αυτήν δεν θα είχα καταφέρει όσα έχω καταφέρει στη ζωή μου. Για αυτό αισθάνομαι αυτό που κάνω για την Αρκαδία σαν ένα μνημόσυνο στην μητέρα μου, που την αγαπούσε τόσο και μου μιλούσε συνέχεια για τους προγόνους της, για την ιστορία.. Έχω σκιαγραφήσει στο μυαλό μου την Αρκαδία σαν να ήμουν και εγώ εκεί. Η μητέρα μου ήταν ένας άγγελος. Ελπίζω όταν περάσει αυτή η δοκιμασία να μπορέσω να έρθω να σας επισκεφθώ. Καλή δύναμη στο έργο σας.

Μητροπολίτης Ιερεμίας: Να ζήσετε πάνω από 100 χρόνια για να κάνετε τα έργα που κάνετε. Ευχαριστούμε για την προσφορά σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσφορά του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» γίνεται με τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί για τις δράσεις του Ιδρύματος για το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020», τα οποία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Η προσφορά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» γίνεται με κονδύλια του Κοινωνικού Ταμείου Αλληλεγγύης του Συλλόγου για το 2020 που διατίθενται για τη στήριξη ευπαθών ομάδων απέναντι στην κρίση της πανδημίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:14