search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:22
MENU CLOSE

Οι διαδικτυακές «Τρωάδες» του Θόδωρου Τερζόπουλου – Μέχρι σήμερα οι μεταδόσεις

05.05.2020 18:42
Παραστάσεις που ξεχώρισαν το 2020 - Media

Εως τις 6 Μαίου θα μεταδίδoνται οι “Τρωάδες” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου στο youtube της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (www.youtube.com/onassisfoundationchannel).

Αυτή η εξαιρετική παράσταση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο 2018 στο Αρχαίο Θέατρο των Δελφών και στο πλαίσιο ενός αφιερώματος για τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη, άφησε το ανεξίτηλο στίγμα της στη μνήμη μας.

Και όπως είχα γράψει τότε στην Ναυτεμπορική “ξεκινώντας με το φως της ημέρας, χρησιμοποιώντας για σκηνικό το μαγικό Δελφικό τοπίο και χαράσσοντας ένα κύκλο στη μέση της ορχήστρας σπαρμένο με δεκάδες στρατιωτικές αρβύλες, μίλησε για τις αμέτρητες απώλειες άδικων συρράξεων που απο την αρχαιότητα μέχρι σήμερα συγκλονίζουν ολόκληρο τον κόσμο”.

Αυτή η καταγγελία ενάντια στη φρίκη του πολέμου που διέπει το κατ’ εξοχήν έργο του Ευριπίδη έγινε επίκαιρη “όταν μέλη του Χορού προέταξαν στο κοινό φωτογραφίες αγνοουμένων φωνάζοντας τα ονόματα τους.

Σε όλη την σκηνική εξέλιξη της τραγωδίας, εξάλλου, ακούσαμε την ντοπιολαλιά των ηθοποιών που προήλθαν από διχοτομημένες πόλεις (Λευκωσία, Μοστάρ, Ιερουσαλήμ) καθώς επίσης από την Συρία και την Ελλάδα.”

Μοιραστείτε, λοιπόν, και εσείς τώρα την κραυγή του Θόδωρου Τερζόπουλου για ειρήνη, συμφιλίωση και ανθρωπισμό.

Στην παράσταση θα απολαύσετε την υποκριτική δεινότητα αρχικά της Δέσποινας Μπεμπεδέλη (Εκάβη), αλλά και της Σοφίας Χιλ (Ελένη), της Νιόβης Χαραλάμπους (Ανδρομάχη) και όλου του απόλυτα συντονισμένου θιάσου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:22