search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:42
MENU CLOSE

Δίκη Τοπαλούδη: Ο Ροδίτης τα «φορτώνει» στον Αλβανό πάρα τα στοιχεία – «Κατά λάθος πήγαμε στα βράχια»

06.05.2020 08:48
5017979.jpg

 

Διαφορετική εικόνα, χωρίς να προκαλεί, όπως στο πρόσφατο παρελθόν, παρουσίασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήρίο Αθηνών, ο κατηγορούμενος Μ.Κ, απολογούμενος για τον βιασμό και τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», αρνήθηκε ξανά τον βιασμό της 19χρονης και επέρριψε στον συγκατηγορούμενό του την ευθύνη για τη δολοφονία της. Παρά τα συντριπτικά στοιχεία σε βάρος του, επέμεινε στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του και έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι πήγαινε την Ελένη στο νοσοκομείο με σκοπό να τη σώσει αλλά… «από σφάλμα» βρέθηκαν στη βραχώδη περιοχή απ’ όπου η φοιτήτρια, που ήταν ακόμα ζωντανή, πετάχτηκε στη θάλασσα.

Ας δούμε τους ισχυρισμούς του σε αντιπαραβολή με όσα προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία:

● Ο Μ.Κ. ισχυρίστηκε ότι λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία «ο συγκατηγορούμενός μου μου έδειξε μήνυμα της Ελένης με το οποίο εκείνη ζητούσε να συνευρεθούμε και οι τρεις». Ομως, η άρση τηλεφωνικού απορρήτου απέδειξε ότι δεν υπάρχει μήνυμα της φοιτήτριας στον Α.Λ. Αν υπήρχε τέτοιο ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο, ο κατηγορούμενος θα το είχε προσκομίσει για να αντικρούσει την κατηγορία του βιασμού.

● Είπε επίσης ότι πέρασαν από το σπίτι της φοιτήτριας με το αυτοκίνητό του για να την πάρουν και να πάνε στο εξοχικό του. Ομως, όπως έχει προκύψει από την κατάθεση της Αριάδνης Λειβαδίτη, που μιλούσε στο τηλέφωνο με τη φοιτήτρια όταν ο Α.Λ. χτύπησε το κουδούνι, η φίλη της τής ανέφερε ότι θα πήγαινε για σουβλάκια με τον Α.Λ. και δεν της είπε τίποτα για την παρουσία του Μ.Κ. Παράλληλα, από το βιντεοληπτικό υλικό που εξέτασε ο διοικητής Ειδικών Επιχειρήσεων του Λιμενικού, Θωμάς Ζόβας, έχει αποδειχθεί ότι ο Μ.Κ. ήταν κρυμμένος στην καρότσα όταν η Ελένη μπήκε στο αυτοκίνητο.

● Σύμφωνα με τον Μ.Κ., με τον φίλο του προχώρησαν διαδοχικά σε ερωτική πράξη με τη συναίνεση του θύματος και δεν υπήρξε βιασμός. Ομως, όταν ο κατηγορούμενος Α.Λ. ομολόγησε το έγκλημα στον λιμενικό είπε ότι η φοιτήτρια δεν ήθελε να έρθει σε επαφή μαζί τους και τους απείλησε ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία. Το ενδεχόμενο της συναινετικής ερωτικής συνεύρεσης έχει αποκλείσει και ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, σημειώνοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση «δεν θα υπήρχαν τα ευρήματα της ακινητοποίησης, της εκφοβιστικής απειλής με μαχαίρι, της απόπειρας στραγγαλισμού και των χτυπημάτων με σίδερο στο κεφάλι. Ολα αυτά συνιστούν μέρος βιασμού».

Τα «φορτώνει» στον άλλο

● Ολα αυτά ο Μ.Κ. τα χρεώνει στον Α.Λ. και ισχυρίζεται ότι ο συγκατηγορούμενός του άρχισε να χτυπάει με σίδερο την Ελένη επειδή εκείνη του είπε ότι «ο φίλος σου είναι πιο άντρας από εσένα» και στη συνέχεια «έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι. Μετά την πέταξε στην μπανιέρα, την έκανε κρύο μπάνιο αφού της έβγαλε ό,τι ρούχα φόραγε. Την κοπανούσε στον νιπτήρα, της έλεγε “θα σου σπάσω τον σβέρκο”. Πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο και έκλαιγα, είχα πανικοβληθεί, δεν προσπάθησα να τον σταματήσω». Αυτές οι σκληρές λεπτομέρειες, που αποδεικνύουν την αγριότητα του εγκλήματος, έχουν αποτυπωθεί στην ιατροδικαστική έκθεση, ενώ αίμα του θύματος βρέθηκε σε κάθε σημείο του σπιτιού, ακόμα και στο ταβάνι, όπως και πολλά δακτυλικά αποτυπώματα των κατηγορουμένων παρόλο που προσπάθησαν να εξαφανίσουν κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο. Οσο για την προσπάθεια του 23χρονου να παρουσιάσει τον εαυτό του ως πανικοβλημένο, οι καθηγητές του κάνουν λόγο για «ένα παιδί με παραβατική συμπεριφορά που το φοβούνταν όλοι». Αλλά αφού πανικοβλήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι, γιατί δεν καλούσε σε βοήθεια τη γιαγιά του που κοιμόταν από κάτω; Σε αυτό το ερώτημα ο Ροδίτης απάντησε ότι δεν ήξερε αν η γιαγιά του ήταν εκεί, δηλαδή μετά τα μεσάνυχτα στη μόνιμη κατοικία της…

● Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Μ.Κ., ο συγκατηγορούμενός του «κατέβασε μόνος του την Ελένη από τις σκάλες. Του είπα να την πάμε στο νοσοκομείο, κάποιο σφάλμα έγινε και την πήγαμε στα βράχια. Εγώ οδηγούσα, ο Α.Λ. επέλεξε την τοποθεσία, τους φίλους μου τούς άκουγα ό,τι και να μου έλεγαν. Ο Α.Λ. την κατέβασε 100 μέτρα κάτω και την πέταξε». Ομως και οι δύο κατηγορούμενοι έχουν παραδεχτεί (ο Μ.Κ. στον λιμενικό Χρ. Μαλάμη και ο Α.Λ. στον διοικητή Θ. Ζόβα) ότι «αποφασίσαμε να το τελειώσουμε», επομένως ήταν κοινή η απόφαση να πετάξουν τη φοιτήτρια από τα βράχια. Επίσης ο ιατροδικαστής και ο διοικητής ήταν κατηγορηματικοί στο ότι κανένας δεν θα μπορούσε μόνος του να σηκώσει την Ελένη εξαιτίας του ύψους της, αλλά και επειδή δεν βρέθηκαν στο σώμα της εκδορές, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν σύρθηκε στα βράχια. Η τοποθεσία, σύμφωνα με τον λιμενικό, επελέγη από τον Ροδίτη γιατί μόνο ένας ντόπιος θα μπορούσε να φτάσει νύχτα σε εκείνη την περιοχή και επειδή ο Α.Λ. δυσκολεύτηκε να του υποδείξει το σημείο από το οποίο πέταξαν τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

● Μπορεί ο Μ.Κ. να επέμεινε ότι δεν βοήθησε στο έγκλημα, αλλά παραδέχτηκε ότι βοήθησε στο… καθάρισμα από το αίμα. «Το σπίτι ήταν χάλια και δεν ήθελα να το δουν οι γονείς μου έτσι. Και μετά πήγαμε σπίτια μας. Εγώ κοιμήθηκα». Σε αυτό συμφωνεί και ο πατέρας του που έχει καταθέσει ότι το επόμενο μεσημέρι ο γιος του κοιμόταν του καλού καιρού και δεν έδειχνε να τον απασχολεί κάτι. «Η Ελένη είπε την τελευταία της κουβέντα πριν μπούμε στο αυτοκίνητο: “θα δείτε αν τα μάθει ο πατέρας μου”», παραδέχτηκε ο Μ.Κ. και ο πατέρας της φοιτήτριας, που παρέμεινε ψύχραιμος σε όλη τη διάρκεια της απολογίας, φώναξε: «Αλήτες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:41