search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:51
MENU CLOSE

Ολλανδία: Eστιατόριο λανσάρει γυάλινους θαλάμους στον εξωτερικό του χώρο για δείπνο υπό το φως των κεριών (Photos)

06.05.2020 12:38
Ολλανδία: Eστιατόριο λανσάρει γυάλινους θαλάμους στον εξωτερικό του χώρο για δείπνο υπό το φως των κεριών (Photos) - Media

 

Ένα εστιατόριο στην Ολλανδία σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο να παρέχει τις υπηρεσίες του σε εξωτερικό χώρο την εποχή του κορονοϊού: μικρούς γυάλινους θαλάμους χωρητικότητας δύο ή τριών ατόμων.

Οι σερβιτόροι φοράνε γάντια και προστατευτικές ασπίδες προσώπου και χρησιμοποιούν μια μακριά σανίδα για να μεταφέρουν τα πιάτα στις γυάλινες αυτές καμπίνες εξασφαλίζοντας έτσι ότι θα υπάρχει η ελάχιστη δυνατή σωματική επαφή με τους πελάτες.

Παρότι η ιδέα αυτή προς το παρόν δοκιμάζεται μόνο σε πελάτες που είναι μέλη της ίδιας οικογένειας και σε φίλους, το προσωπικό του εστιατορίου ETEN, το οποίο ανήκει στο κέντρο τεχνών Mediamatic, λέει ότι η αμτόσφαιρα είναι ρομαντική με το δείπνο υπό το φως κεριών και με θέα στην θάλασσα.

Οι ιδιοκτήτες το βάφτισαν “Serres Séparées” (σε ελεύθερη μετάφραση ‘θερμοκήπια σεπαρέ’ ), επειδή όπως υποστηρίζουν στα γαλλικά είναι πιο εύηχο.

“Μαθαίνουμε τώρα ξανά πώς να καθαρίζουμε, να σερβίρουμε, να παίρνουμε τα άδεια πιάτα με έναν κομψό τρόπο, ώστε ο πελάτης να αισθάνεται ακόμη ότι τον περιποιούμαστε”, λέει ο Βίλεμ Βελτχόβεν της Mediamatic.

Τα ολλανδικά εστιατόρια είναι κλειστά για το κοινό και θα παραμείνουν μέχρι τουλάχιστον τις 19 Μαΐου, παρότι οι κουζίνες τους μπορούν να λειτουργούν για takeaway.

Η ένωση εστιατορίων της χώρας, η KNH, έχει ανακοινώσει ότι ακόμη και αν επιτραπεί στα εστιατόρια να ανοίξουν και πάλι με λιγότερους πελάτες και λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας, πολλοί ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν οικονομική πανωλεθρία αν διατηρηθούν οι κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει αργότερα μέσα στην ημέρα έναν οδικό χάρτη για το πότε και με ποιόν τρόπο πιθανόν να ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων.

Δείτε φωτογραφίες

eten1

ετεν2

 

ετεν3

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:51