search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:05
MENU CLOSE

«Έφυγε» ο Florian Schneider των Kraftwerk (Photos | Video)

06.05.2020 15:54
«Έφυγε» ο Florian Schneider των Kraftwerk (Photos | Video) - Media

 

Θρήνος για τα απανταχού ρομπότ…

 

Ο Florian Schneider, ιδρυτικό μέλος και επί μακρόν κιμπορντίστας του γερμανικού συγκροτήματος ηλεκτρονικής μουσικής Kraftwerk έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν ως τώρα άγνωστα.

Ο Schneider ίδρυσε τους Kraftwerk μαζί με τον Ralf Hütter το 1970, με στόχο να παίξουν πειραματική μουσική, επηρεασμένη από τα ρεύματα της ψυχεδέλειας και του krautrock που κυριαρχούσαν την εποχή εκείνη στη Γερμανία.

 

Σύντομα όμως στράφηκαν προς την ηλεκτρονική μουσική, καταφέρνοντας, μάλιστα, να κάνουν επιτυχία στις ΗΠΑ με το περίφημο “Autobahn” του 1974. Ακολούθησαν τεράστιοι και άκρως επιδραστικοί δίσκοι, όπως το “Radioactivity” του 1975, το “Trans Europe Express” του 1977 και το άκρως επιτυχημένο “Man Machine” του 1978, από το οποίο προέρχονται και οι επιτυχίες “The Robots” και “The Model”.

 

Από τη δεκαετία του 1980 και μετά η δισκογραφική δραστηριότητα των Kraftwerk μειώθηκε αισθητά, ωστόσο, κάθε νέα δουλειά τους χαιρετιζόταν ως άλλο ένα βήμα για την ηλεκτρονική μουσική, ενώ το συγκρότημα επηρέασε τους πάντες, από την dance σκηνή και την παγερή post punk σκηνή, μέχρι το hip-hop, με τον Africa Bambaata να αποκαλεί τους φλεγματικούς Γερμανούς ως “funky motherf@ckers”…

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, οπότε και τα ηλεκτρονικά όργανα έγιναν πολύ μικρότερα, οι Kraftwerk άρχισαν τακτικές περιοδείες ανά τον κόσμο, κάτι που απέφευγαν στο παρελθόν, καθώς ήταν υποχρεωμένοι να κουβαλάν μαζί τους ολόκληρο το στούντιό τους.

Ο Schneider αποχώρησε από το συγκρότημα το 2009, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους, αν και δεν είχε συμμετάσχει στην περιοδεία του 2008. Σε απόλυτη γραμμή με την απέχθεια του συγκροτήματος για τη δημοσιότητα, ο Schneider είχε δώσει ελάχιστες συνεντεύξεις και ποτέ δεν είχε εξηγήσει γιατί αποχώρησε από τους Kraftwerk.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:03