search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:59
MENU CLOSE

Κορωνοϊός, κουνούπια και σίτες στα παράθυρα: Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας

06.05.2020 16:43
Κορωνοϊός, κουνούπια και σίτες στα παράθυρα: Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας - Media

 

Οι θάνατοι καταγράφονται με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ανέφερε απόψε ο κος Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση και είπε εμφατικά «δεν κρύβουμε, δεν υποκαταγράφουμε τους θανάτους».

Απαντώντας σε ερώτηση που είχε να κάνει με την πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού μέσω των κουνουπιών, ο κος Τσιόδρας τόνισε ότι ο ιός «δεν μεταδίδεται με το τσίμπημα των κουνουπιών, τουλάχιστον όπως ισχύει με τα μέχρι τώρα δεδομένα από χώρες που υπήρχε κορονοϊός και κουνούπια». 

Επίσης, πρόσθεσε ότι ο καλός αερισμός των χώρων παραμένει σημαντικός και το καλοκαίρι για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, ενώ μίλησε και για την χρήση της σίτας, πως είναι ένα σημαντικό μέτρο για την αντιμετώπιση μιας άλλης νόσου, εκείνης του ιού του Δυτικού Νείλου.

Θα μπορούσαν να ανακοινωθούν μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης των σίτων στα παράθυρα, τόνισε ο κ. Τσιόδρας, προσθέτοντας πως είναι ένα ζήτημα που αξίζει να συζητηθεί και θα εξετασθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:58