search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:43
MENU CLOSE

Ο στρατιώτης που στεκόταν φρουρός στη δίκη της Νυρεμβέργης, πέθανε από κορωνοϊό στα 93 του

06.05.2020 17:37
Ο στρατιώτης που στεκόταν φρουρός στη δίκη της Νυρεμβέργης, πέθανε από κορωνοϊό στα 93 του - Media

 

Ο Emilio J DiPalma, ήταν ο στρατιώτης που στεκόταν φρουρός μπροστά από τους υψηλόβαθμους ναζί κατηγορούμενους στη δίκη της Νυρεμβέργης. Έχει απαθανατιστεί σε πολλές ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τη δίκη. Υπηρέτησε για πρώτη φορά στον στρατό των ΗΠΑ το 1944 σε ηλικία 18 ετών.
Ο Emilio πέθανε σε ηλικία 93 ετών από κορωνοϊό, πριν από λίγα 24ωρα σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης. Στον όροφο του νοσηλεύονταν 83 άνθρωποι, οι 71 με κορωνοϊό και πέθαναν όλοι. 
Η Δίκη της Νυρεμβέργης ήταν η δίκη των Γερμανών ναζιστών εγκληματιών πολέμου που διενεργήθηκε από επί τούτω συγκροτημένο ομώνυμο Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο, που συνεδρίασε στο δικαστικό μέγαρο της Νυρεμβέργης, από τις 20 Νοεμβρίου του 1945 μέχρι την 1η Οκτωβρίου 1946, με κατηγορούμενους 24 μέλη του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος και οκτώ ναζιστικές οργανώσεις. Κάθε μέρα της δίκης μπροστά από τα έδρανα των κατηγορουμένων βρισκόταν ο 19χρονος τότε φαντάρος. 
Δίπλα του βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο τα θηρία της ναζιστικής δολοφονικής μηχανής – ανθρωπάκια πλέον στο δικαστήριο – όπως ο Hermann Göring, Albert Speer, Rudolf Hess και Baldur von Schirach
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35