search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:12
MENU CLOSE

Ένταση για δεύτερο βράδυ στην Αγ. Παρασκευή – Επέμβαση της ΕΛΑΣ για εκκένωση της πλατείας και αντίδραση των συγκεντρωμένων πολιτών (Video)

06.05.2020 18:31
Ξαναζούμε τον Μεσαίωνα των πλατειών! - Media

 

Για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ προκλήθηκε ένταση στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή.

Η Αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τους πολίτες από την πλατεία, όπου την Τρίτη έγινε το επεισοδιακό πάρτι.

Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με συνθήματα, «έξω απ’ την πλατεία η αστυνομία», με την ατμόσφαιρα να «μυρίζει μπαρούτι» για ώρα. Μπροστά στον κίνδυνο να προκληθούν επεισόδια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έδειχναν προσωρινά να υποχωρούν περί τις 21:15, επιστρέφοντας μπροστά από τα λεωφορεία τους και τηρώντας στάση αναμονής.

Από την πλευρά τους, οι περίπου 200 συγκεντρωμένοι προσπαθούσαν μεν να παραμείνουν στην πλατεία, αλλά κρατώντας αποστάσεις μεταξύ τους. Όσο περνούσε η νύχτα, το συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία όλο και λιγόστευε. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν όλοι μαζί από το κέντρο της πλατείας, αλλά παρατάχθηκαν απέναντι από τα ΜΑΤ επί της οδού Αγίου Ιωάννου, δείχνοντας μ’ αυτό τον τρόπο πως δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από το σημείο. Τις πρώτες πρωϊνές ώρες οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους είχαν αποχωρήσει από την πλατεία. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν από το απόγευμα την πλατεία του Αγίου Ιωάννου, όπου είχαν ξανά συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες.

Σημειώνεται, ότι τα μεσάνυχτα της Τρίτης σημειώθηκαν επεισόδια στην περιοχή, όταν περίπου 400 νεαρά άτομα πέταξαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον αστυνομικών, με τα ΜΑΤ να ρίχνουν χημικά.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι, όπως τόνισε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα είναι κλειστή, μέχρι νεωτέρας, από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:12