search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:46
MENU CLOSE

Τα τέσσερα μεγάλα οφέλη του σεξ στην υγεία

06.05.2020 18:49
Σεξ και κρύωμα: Πόσο ασφαλές είναι; - Media
 
Πολυάριθμες έρευνες αναφέρουν τα οφέλη που έχει σεξουαλική δραστηριότητα στην υγεία. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το σεξ μας ωφελεί από την κορφή μέχρι τα νύχια, αν και για πολλές από τις ευεργετικές του ιδιότητες είναι απαραίτητο να γίνουν περισσότερες έρευνες, ώστε να υπάρχουν τεκμηριωμένες επιστημονικές αποδείξεις.
 
Τα πιθανά οφέλη της σεξουαλικής δραστηριότητας που αναφέρονται κατά καιρούς είναι άκρως ενδιαφέροντα:
 
• Η σεξουαλική δραστηριότητα θεωρείται μια καλή αεροβική άσκηση που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τονώνει την καρδιακή λειτουργία. Υπολογίζεται ότι κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης μπορεί κανείς να κάψει έως και 200 θερμίδες που χονδρικώς αντιστοιχούν σε έντονο βάδισμα περίπου μισής ώρας.
 
• Εκτιμάται ότι οι ενδορφίνες – οι «ορμόνες της ευχαρίστησης» – που απελευθερώνονται κατά τη φάση του οργασμού, αποτελούν φυσικά παυσίπονα που καταπραύνουν διάφορες μικροενοχλήσεις.
 
• Φαίνεται ότι οι άνθρωποι που είναι ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή παρουσιάζουν λιγότερο συχνά καταθλιπτική διάθεση.
 
• Υποστηρίζεται ότι η σεξουαλική δραστηριότητα τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ υπάρχουν έρευνες που συσχετίζουν την ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και με τη μακροζωία.
 
Σε αναμονή περισσότερων επιστημονικών αποδείξεων για τους μηχανισμούς με τους οποίους το σεξ εξασφαλίζει τα παραπάνω ευεργετικά οφέλη, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι το… μυστικό δεν είναι η καθαρά σωματική σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά το γεγονός ότι κάποιος που έχει ομαλή ερωτική ζωή, είναι και πιο ισορροπημένος άνθρωπος. Από αυτή την άποψη λοιπόν, έχει καλύτερη ποιότητα ζωής και αρμονία στη ζωή του, γεγονός που ευνοεί την καλή υγεία, ως εκ τούτου και τη μακροζωία.
 
Πηγή: ygeiamou.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:46