search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:24
MENU CLOSE

Σταϊκούρας: Σκεφτόμαστε λελογισμένες μειώσεις φόρων – Ποιοι θα στηριχθούν και τον Ιούλιο

07.05.2020 08:22
Σταϊκούρας: Σκεφτόμαστε λελογισμένες μειώσεις φόρων - Ποιοι θα στηριχθούν και τον Ιούλιο - Media

 

Ανοιχτός για μείωσεις φόρων το επόμενο διάστημα και στον τομέα της εστίασης εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Είναι στις σκέψεις μας λελογισμένες μειώσεις φόρων» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας «υπάρχουν και άλλα μέτρα προς αξιολόγηση. Υπάρχουν ζητήματα για την μείωση της προκαταβολής φόρων, για τον ΦΠΑ στις μεταφορές. Αν τα αθροίσουμε, όμως, δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Θα υπάρχουν μέτρα για το σύνολο της οικονομίας, θα υπάρχουν κλαδικές παρεμβάσεις. Κάνουμε το βέλτιστο έχοντας το βλέμμα στην μετακορωνοϊό εποχή».

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ακόμα ότι η στήριξη των εργαζομένων «για τον Μάιο θα ισχύσει για όσες εταιρείες παραμείνουν κλειστές ή για το τμήμα των εργαζομένων που μένει σε αναστολή».

«Εμάς η βούληση είναι αυτό να κρατήσει και τον μήνα Ιούνιο» είπε ακόμα ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι «θέλουμε να δούμε κλάδους όπως τουρισμός, εστίαση, μεταφορές, πολιτισμό και τον Ιούλιο γιατί υπάρχουν ιδιαιτερότητες».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «βάζουμε στο οπλοστάσιο το πρόγραμμα SURE για την επιδότηση της απασχόλσης – ευελπιστούμε ότι θα πάρουμε 1,5 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο και μετά – και αυτό θα είναι παράλληλο με το πρόγραμμα της αναστολής».

Όσον αφορά την πορεία των εσόδων ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «πληρώνουν οι πολίτες και θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια γιατί επέδειξαν συνέπεια με πολλούς εξ αυτών να αξιοποιούν τα κίνητρα που έδωσε η πολιτεία. Η απώλεια εσοδων τον μήνα Απρίλιο ίσως να είναι και κάτω από το -30% και αυτό θα σημαίνει υστέρηση αλλά όχι κατάρρευση εσόδων σε έναν μήνα που είχαμε lockdown».

Με αφορμή τις εαρινές εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «η ύφεση θα έχει σχήμα V και η ανάκαμψη το 2021 θα είναι η υψηλότερη στην ευρωζώνη».

Παρατήρησε, ακόμα, ότι «η Ευρώπη έχει αποδεχθεί όλα τα σχέδια που έχουν γίνει αλλά υπάρχει χρονική υστέρηση στο πότε θα εισρεύσουν οι πόροι. Η ΕΕ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ ακόμα και έτσι εκτιμούμε ότι μέχρι αρχές Ιουλίου θα τα βγάλουμε μόνοι μας ταμειακά».

«Η αίσθηση στο εξωτερικό είναι ότι η ελληνική οικονομία στάθηκε καλά στην πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης, στήριξαμε με επάρκεια νοικοκυριά και επιχειρήσεις» κατέληξε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:24