search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:39
MENU CLOSE

Ξαναζούμε τον Μεσαίωνα των πλατειών!

07.05.2020 08:43
Ξαναζούμε τον Μεσαίωνα των πλατειών! - Media

 

Την τελευταία δεκαετία καλλιεργήθηκε στις πλατείες η αντιμνημονιακή υστερία, όπως αυτή εκφράστηκε κυρίως μέσα από οπαδούς παρωχημένων ολοκληρωτικών αντιλήψεων, καταδικασμένων από την Ιστορία. Οι πρωταγωνιστές των πλατειών είχαν κοινό -αντιμνημονιακό- πολιτικό λόγο, κοινά συνθήματα, κοινό μίσος εναντίον της δημοκρατίας, κοινούς στόχους, την κατάληψη της βουλής και της εξουσίας.

Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία, Χρυσή Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές ακροαριστερές δυνάμεις της προόδου στη πλατεία Συντάγματος και ΚΚΕ στην πλατεία Ομονοίας έδωσαν τις μάχες τους. Πολλοί από τους πρωταγωνιστές της πλατείας Συντάγματος βολευτήκαν μια χαρά στα μιαρά έδρανα της Βουλής της διεφθαρμένης και σάπιας Ελληνικής Δημοκρατίας απολαμβάνοντας  λαίμαργα όλες τις χαρές του κοινοβουλευτισμού. Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ γνώρισαν μέρες δόξης και αγαστής κοινοβουλευτικής συμπόρευσης, συνεργαζόμενοι …διαφωνώντας.   

Όταν η χώρα βγήκε από την περιπέτεια μιας απόλυτα καταστροφικής περιόδου αποτινάζοντας  τους Ναζί, αποκόβοντας από την ανίερη συμμαχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και περιορίζοντας το υπόλοιπο μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν στην επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα, με άλλα λόγια  στον ορθολογισμό.

Ωστόσο, για μια φορά ακόμα ίσχυσε το ρητό «όταν οι άνθρωποι κάνουν, σχέδια γελάει ο Θεός». Και πράγματι …σκάσαμε στα γέλια, με μια παγκόσμια πανδημία με ότι γνωστά ακολούθησαν και ακολουθούν.

Στην επιφάνεια βγήκαν σιγά – σιγά και ύπουλα οι ίδιοι ακριβώς πρωταγωνιστές των πλατειών: από τη μια διακινώντας διάφορες μεσαιωνικές θρησκοληψίες και από την άλλη σκοτεινές θεωρίες συνωμοσίας του παγκόσμιου καπιταλισμού που δρα για να πλήξει τα -τόσο διαδεδομένα στους κομμουνιστικούς  παραδείσους που γνωρίσαμε-  εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα! 

Γενικά, όλες μαζί οι ιδεολογικές θεολογικές δυνάμεις βρήκαν πεδίο δόξης λαμπρό για να επανέλθουν ξεμυτίζοντας εκ νέου στους άμβωνες και στις πλατείες για να αντισταθούν στην παγκόσμια συνωμοσία, στις σκοτεινές δυνάμεις επαναφέροντας στο προσκήνιο την καλή συνταγή του    μεσαιωνικού λαϊκισμού των πλατειών. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:39