search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:41
MENU CLOSE

Ζισκάρ ντ’ Εστέν: Στα 94 του κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από Γερμανίδα δημοσιογράφο – «Μου έπιασε τα οπίσθια τρεις φορές» (Photos)

07.05.2020 10:26
Βαλερί Ζισκάρ Ντ

 

Σε μπελάδες με την δικαιοσύνη έμπλεξε ο 94 ετών πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν.

Συγκεκριμένα, η 37χρονη Γερμανίδα δημοσιογράφου Αν-Κατρίν Στράκε, η οποία εργάζεται στον γερμανικό σταθμό WDR.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Le Monde στόχος του 94χρονου σήμερα Γάλλου πολιτικού ήταν η 37χρονη Αν-Κατρίν Στράκε, η οποία εργάζεται στον γερμανικό σταθμό WDR.

Σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο το επεισόδιο σημειώθηκε στις 18 Μαρτίου 2018 στο γραφείο του ντ’ Εστέν στο Παρίσι.

Η Στράκε περιγράφει στην καταγγελία της ότι όλα συνέβησαν όταν ζήτησε από τον 92χρονο τότε ντ’ Εστέν να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί.

«Εκείνος τότε τύλιξε τα χέρια του γύρω της, την άγγιξε στη μέση και έβαλε το χέρι του στα οπίσθιά της» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Ένιωσα έκπληξη, με έφερε σε εξαιρετικά άβολη θέση και γι’ αυτό προσπάθησα να απωθήσω το χέρι του χωρίς όμως επιτυχία» προσθέτει η Στράκε.

Η πρώτη φωτογραφία, μάλιστα, ήταν κακής ποιότητας και γι’ αυτό η Στράκε πόζαρε για μια δεύτερη φορά με τον Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν να της βάζει ξανά χέρι.

«Ένιωσα ότι επέμεινε» υποστηρίζει η Γερμανίδα δημοσιογράφος σύμφωνα με την οποία ο υπερήλικας πολιτικός «χτύπησε» και τρίτη φορά με τον ίδιο τρόπο ενώ της έδειχνε φωτογραφίες.

Τελικά, όπως αναφέρει το protothema.gr, χρειάστηκε ο εικονολήπτης που ήταν παρών να πετάξει κάτω μια λάμπα για να προκαλέσει αντιπερισπασμό προκείμενου να τοποθετήσει μια καρέκλα ανάμεσα στην Στράκε και τον πρώην Γάλλο πρόεδρο.

Κατά την καταγγελία ο Ζισκάρ ντ’Εστέν επιχείρησε και να φιλήσει την Γερμανίδα δημοσιογράφο ενώ της έλεγε ψιθυριστά στη γλώσσα της «όνειρα γλυκά».

Η Στράκε εξηγεί ότι υπέβαλε την καταγγελία μετά το κίνημα #MeToo και την επίδραση που είχε στις αποκαλύψεις παρόμοιων περιστατικών.

Εκπρόσωπος του ντ’ Εστέν στον οποίο απευθύνθηκε η Le Monde απάντησε ότι ο πρώην Γάλλος πρόεδρος «δεν θυμάται να έχει συναντήσει ποτέ την κυρία Στράκε».

«Αν είχαν συμβεί όσα καταγγέλονται θα ζητούσε συγγνώμη αλλά δεν θυμάται κάτι τέτοιο» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ντ΄Εστέν.

Τους ισχυρισμούς της Στράκε υποστήριξε ο εικονολήπτης-αυτόπτης μάρτυρας μολονότι ένας τεχνικός ήχου που ήταν επίσης παρών αρνήθηκε να καταθέσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:40