search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:52
MENU CLOSE

Ειρωνεία Πομπέο προς Μάας για την χρηματοδότηση ΠΟΥ – «Προτεραιότητα η προστασία της ζωής, όχι επικοινωνιακές χειρονομίες και μικροπολιτική»

07.05.2020 11:31
Ειρωνεία Πομπέο προς Μάας για την χρηματοδότηση ΠΟΥ - «Προτεραιότητα η προστασία της ζωής, όχι επικοινωνιακές χειρονομίες και μικροπολιτική» - Media

 

Σε ειρωνικό ύφος απαντά ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στον γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα τού είχε απευθύνει επιστολή ζητώντας από την Ουάσιγκτον να ξανασκεφτεί την αναστολή χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η προστασία της ζωής, όχι οι επικοινωνιακές χειρονομίες και η μικροπολιτική», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο στην απαντητική του επιστολή, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η Sueddeutsche Zeitung.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απαντά στο αίτημα του κ. Μάας, αλλά επαναλαμβάνει τις κατηγορίες της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον του ΠΟΥ.

«Παρά το σερί αποτυχιών του, ο αμερικανικός λαός υπήρξε επί δεκαετίες ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο και αναφέρει ότι «από τον SARS, τον Η1Ν1, τον Έμπολα και τώρα τον ιό της Ουχάν, ο ΠΟΥ έχει επανειλημμένα αποτύχει στην κεντρική αποστολή του».

«Ως ο μεγαλύτερος συνεισφέρων του ΠΟΥ, οι ΗΠΑ έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την λειτουργία του, την διαφάνειά του και την λογοδοσία του», προσθέτει.

Στην επιστολή του ο κ. Πομπέο τονίζει ακόμη ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι «λειτουργικοί, αξιόπιστοι παγκόσμιοι θεσμοί και όχι δυσλειτουργικές, ανίκανες γραφειοκρατίες που υποκύπτουν στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα με κόστος σε ανθρώπινες ζωές».

«Συμφωνείτε; Βασιζόμαστε σε εσάς, Χάικο, για να οδηγήσετε μαζί μας αυτόν τον αγώνα ελευθερίας», επισημαίνει ο αμερικανός αξιωματούχος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:51