search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:53
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια – Τι συστήνουν οι δερματολόγοι

07.05.2020 12:59
Τα μεγάλα λάθη που κάνετε όταν πλένετε τα σεντόνια σας - Media

 

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, μόνο που, εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid- 19, επιβάλλεται και στην κρεβατοκάμαρα.

Βρετανοί και Αμερικανοί δερματολόγοι προειδοποιούν ότι θα πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια μας όχι μία αλλά δύο φορές την εβδομάδα καθώς συνεχίζεται η επέλαση του κορωνοϊού ανά τον πλανήτη.

Αν και γίνονται συνεχώς συστάσεις των ειδικών για συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών , θα πρέπει να χρησιμοποιούμε και πιο συχνά το πλυντήριό μας καθώς κάποιοι ιοί μπορούν να επιβιώνουν σε διάφορα υφάσματα επί αρκετές ώρες, όπως και ο νέος κορωνοιός/

ΗΌντρει Κούνιν, δερματολόγος του κέντρου «DERMADoctor» υποστηρίζει ότι, με βάση τα πορίσματα διαφόρων ερευνών υπάρχουν επίσης στοιχεία που δείχνουν ότι οι ιοί μπορούν να επιβιώσουν στην ύφανση των σεντονιών και των κλινοσκεπασμάτων.

Μιλώντας στην «Huffington Post», η Βρετανή δερματολόγος τόνισε ότι:

«Οι ανησυχίες μας ότι τα ιικά σωματίδια μπορούν να παγιδευτούν μέσα στην ύφανση των σεντονιών και εν συνεχεία να τα εισπνέουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου, με οδήγησε στο έκανε να προτείνω να αυξήσετε τη συχνότητα που βάζετε πλυντήριο».

Από την πλευρά του ο δερματολόγος Τζόσουα Ζάιχερ, θεωρεί πως θα πρέπει την περίοδο αυτή να πλένουμε πιο συχνά τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες αλλά και σε πιο υψηλές θερμοκρασίες όχι όμως τα παπλώματα που δεν έρχονται σε συχνή επαφή με το δέρμα.

Ο δερματολόγος της Νέας Υόρκης Χάντλει Κινγκ υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό να φροντίζουμε για την ατομική μας καθαριότητα αφότου μπούμε στο σπίτι και να απολυμαίνουμε τα χέρια και τα αντικείμενα που πιάνουμε προτού βεβαίως φθάσουμε στο κρεβάτι μας.

«Νομίζω ότι αυτό είναι πιο λογικό από το να εστιάζουμε μόνο στα κλινοσκεπάσματα. Αυτό μπορεί να σημαίνει περισσότερα ντους, πλύσιμο μαλλιών και συχνή αλλαγή ρούχων . Αυτά θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σπίτι σας και το κρεβάτι σας καθαρό», τονίζει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:52