search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:16
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Κριτική για τα «μουλωχτά» νομοσχέδια εν μέσω πανδημίας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2124
7-5-2020
09.05.2020 03:00
kke3-1.jpg

 

Κριτική στην κυβέρνηση για το μπαράζ νομοσχεδίων ασκεί το ΚΚΕ με αφορμή το άρτι ψηφισθέν περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, το οποίο το κόμμα καταψήφισε στην προχθεσινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Στην ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είδε την πανδημία ως ευκαιρία να περάσει «όποιο αντιδραστικό, αντεργατικό κι αντιλαϊκό μέτρο είχε απομείνει μετά από 10 χρόνια κρίσης και μνημονίων». Όσον αφορά καθεαυτό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ υποστήριξε ότι φέρει τη σφραγίδα του ΣΕΒ και έχει τη σύμπνοια και των δύο μεγάλων κομμάτων καθώς και πως η κυβέρνηση επέλεξε αυτή τη στιγμή να το περάσει στα «μουλωχτά» ακριβώς επειδή όλες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς που ασχολούνται με το περιβάλλον είναι απέναντι σε αυτό.

Επιπλέον ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε στη στρατηγική της πράσινης ανάπτυξης και των ΑΠΕ υπό το σκεπτικό ότι υπακούει στις ανάγκες νέων πεδίων επένδυσης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και την προώθηση νέων και ακριβότερων υποδομών.
Κριτική ασκεί και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που περνάει τα κλειστά κέντρα κράτησης στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα, ενώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, με πρόσχημα την εντατικοποίηση των διαδικασιών ασύλου καταπατά τα δικαιώματα των αιτούντων και μετατρέπει τη χώρα σε φυλακή της Ε.Ε. για πρόσφυγες και μετανάστες. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό «εντείνει την καταστολή στα σύνορα» και «διαπραγματεύεται με την τουρκική κυβέρνηση για τις τύχες των ξεριζωμένων προσφύγων, την ίδια στιγμή που εντείνονται οι τουρκικές προκλήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

Επίσης στηλιτεύει το γεγονός ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο η κυβέρνηση εισάγει ρύθμιση για τα μυστικά κονδύλια, εξέλιξη που, εκτιμά ο Περισσός, «συνδέεται με την κλιμάκωση της καταστολής και του φακελώματος και με στρατιωτικά μέσα (με τη συνδρομή Frontex και ΝΑΤΟ), με τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο όνομα της αποτροπής. Μια πολιτική που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ όσο αυξάνονταν τα κύματα των ξεριζωμένων και που, τώρα, απογειώνει η Ν.Δ.».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:16