search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:38
MENU CLOSE

Έξαλλοι οι δημιουργοί με την Μενδώνη: Οδηγεί σε αφανισμό στιχουρούς – συνθέτες

07.05.2020 18:10
Κραυγή απόγνωσης των καλλιτεχνών: Το τραγούδι είναι στην εντατική - Media
 
Οργισμένη ανακοίνωση του σωματείου ΑΣΜΑ 450+ προκάλεσαν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τη στήριξη του πολιτισμού που χτυπήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.
 
Οι δημιουργοί διαπιστώνουν ότι η κ. Μενδώνη δεν τους συμπεριέλαβε στα νέα μέτρα, κάνοντας λόγο μόνο για την καταπολέμηση της πειρατείας, ενώ τονίζουν ότι «δεδομένου πως και η αρχή των συναυλιών ανακοινώθηκε χωρίς καμιά φορολογική ελάφρυνση, άρα επί της ουσίας δεν είναι εφικτή, είμαστε επισήμως άνεργοι και αστήρικτοι από μια κυβέρνηση στην οποία κοινοποιήσαμε τα προβλήματά μας από πολύ νωρίς και προτείναμε και λύσεις»..
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 
450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων
 
ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ-
 
ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-
 
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ-ΣΥΝΘΕΤΩΝ
 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ
 
Με πολλή προσοχή και αγωνία παρακολουθήσαμε την ανακοίνωση των μέτρων από την Υπουργό κα Μενδώνη.
 
Η μοναδική αναφορά που έγινε στον δικό μας χώρο, των συνθετών-στιχουργών, αφορούσε τα πειρατικά Sites.
 
Αυτό που δεν ειπώθηκε είναι πως χωρίς στήριξη -επιδότηση ή έστω δανειοδότηση των οργανισμών δικαιωμάτων- θα γίνουν όλα τα Sites, όλα τα κανάλια, όλοι οι σταθμοί πειρατικοί, πολύ απλά γιατί δεν θα υπάρχει κανείς οργανισμός στην αγορά να μας προστατέψει.
 
Δεδομένου λοιπόν πως και η αρχή των συναυλιών ανακοινώθηκε χωρίς καμιά φορολογική ελάφρυνση, άρα επί της ουσίας δεν είναι εφικτή, είμαστε επισήμως άνεργοι και αστήρικτοι από μια κυβέρνηση στην οποία κοινοποιήσαμε τα προβλήματά μας από πολύ νωρίς και προτείναμε και λύσεις.
 
Αγαπητοί συνάδελφοι, αν δεν υπάρξει εντός των ημερών κάποια συμπληρωματική ανακοίνωση από το ΥΠΠΟΑ ή από άλλα Υπουργεία, ετοιμαστείτε για κλιμάκωση των αντιδράσεων και για καθολική απαγόρευση των έργων μας.
 
Θέλουμε να πιστεύουμε πως η κυβέρνηση αυτή δεν θα πάρει στα χέρια της την ευθύνη του επίσημου θανάτου ενός κερδοφόρου, φορολογούμενου και απολύτως ορατού στην οικονομία κλάδου: του κλάδου των δημιουργών του ελληνικού τραγουδιού.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:36