search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:43
MENU CLOSE

Μέχρι τις 31 Ιούλιου η απόσυρση των παλιών ταμειακών μηχανών – Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα

08.05.2020 05:31
Θεσσαλονίκη: Δεκαέξι φορολογικές παραβάσεις σε μπαρ «με το καλημέρα» - Media

 

Αντιμέτωπες με πρόστιμα θα βρεθούν οι επιχειρήσεις που δεν θα αντικαταστήσουν έως τα τέλη Ιουλίου τις παλαιές ταμειακές τους μηχανές με νέου τύπου.

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε παράταση έως τις 31 Ιούλιου στη διαδικασία απόσυρσης των ταμειακών μηχανών που δεν μπορούν να συνδεθούν on line με την ΑΑΔΕ. 

Η αρχική προθεσμία εξέπνεε στο τέλος Μαΐου, ωστόσο κρίθηκε πως λόγω της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων και των προμηθευτών ανάλογων φορολογικών μηχανισμών δεν θα ήταν εύκολο για όλες τις επιχειρήσεις να προμηθευτούν νέες ταμειακές μηχανές.

Η απόφαση Πιτσιλή προβλέπει πως οι κάτοχοι παλαιού τύπου φορολογικών μηχανισμών που δεν μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο, υποχρεούνται να δηλώσουν μέχρι την 31-7-2020, ότι τις έχουν καταργήσει. Η δήλωση θα υποβάλλεται στο υποσύστημα Taxisnet (έντυπο Δ13). 

Αυστηρά πρόστιμα

Από την 1η Αυγούστου η τυχόν έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης από ταμειακή μηχανή που έπρεπε να έχει ήδη αποσυρθεί, θα συνιστά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών και θα συνοδεύεται με πρόστιμο έως 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο.

Όπως αναφέρει το insider.gr, κάθε εκδιδόμενη απόδειξη από τις νέου τύπου μηχανές θα φέρει μοναδικό κωδικό απεικόνισης τύπου QR, ο οποίος θα εξασφαλίζει την εγκυρότητα, τη μοναδικότητα αλλά και την προέλευση έκδοσης κάθε απόδειξης.

Η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ θα επιτρέψει στο υπουργείο Οικονομικών να γνωρίζει τον ΦΠΑ που θα βεβαιώσει και θα εισπράξει ανά μήνα ή ανά τρίμηνο, όπως επίσης και να υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον φόρο εισοδήματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:40