search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:29
MENU CLOSE

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Έρχονται 35άρια από Δευτέρα (Χάρτες)

08.05.2020 07:39
Καιρός: Τι μας... περιμένει την εβδομάδα που έρχεται (Χάρτες) - Media

 

Πορεία προς τους 30 βαθμούς και πλέον χάραξε ο υδράργυρος, καθώς από σήμερα Παρασκευή η κακοκαιρία θα περιοριστεί στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχέςμε την υπόλοιπη Ελλάδα να απολαμβάνει ζεστό ήλιο και σχεδόν καλοκαιρινές τιμές στη θερμοκρασία. 

Από τις αρχές της εβδομάδας, μάλιστα, αναμένεται θερμή εισβολή η οποία εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου. «Από την προσεχή Δευτέρα και στη συνέχεια (και ιδιαίτερα από την ερχόμενη Τρίτη) θα μας επισκεφτούν θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στο χάρτη, θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου, της νότιας Ιταλίας, της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου» προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις πρωινές ώρες περιμένουμε, σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου 2020.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 19 βαθμούς), 12 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 13 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς και τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ με τη  θερμοκρασία να  σημειώνει μικρή άνοδο.

Ο υδράργυρος στα ύψη την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11-05-2020
Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά και νότια.
Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κατά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο σε όλη τη χώρα.

Χάρτες: meteo

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43