search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:37
MENU CLOSE

Γεννητούρια στον Ζωολογικό κήπο Πάφου – Ήρθαν στον κόσμο δύο, σπάνια, λευκά λιονταράκια (Video)

08.05.2020 08:36
Γενναίος σκύλος δεν δίστασε να τα βάλει με ένα λιοντάρι (Video) - Media

 

Δύο μικρά λευκά λιονταράκια γεννήθηκαν στο Ζωολογικό Κήπο Πάφου που βρίσκεται στην Πέγεια, εν μέσω καραντίνας.

Οι γονείς τους , δύο πανέμορφα λιοντάρια ο Δίας και η Ήρα έφεραν στον κόσμο δύο μικρά σπάνια λιονταράκια ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως το αναπαραγωγικό πρόγραμμα του Pafos Zoo λειτουργεί άριστα ιδιαίτερα σε περιόδους καραντίνας που η ησυχία είναι διάχυτη παντού.

O Ιούλιος Χριστοφόρου κτηνίατρος και υποδιευθυντής του Pafos Zoo σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ αναφέρθηκε στα χαρμόσυνα νέα και στα δύο υπέροχα μωράκια που χάρισαν στο Ζωολογικό κήπο της Πέγειας τα λευκά λιοντάρια ο Δίας και η Ήρα.

Τα μωρά λιονταράκια γεννήθηκαν, όπως είπε,πριν από μιάμιση εβδομάδα περίπου, είναι ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, τα φροντίζει η μητέρα τους αποκλειστικά, τα πάει πολύ καλά και εξέφρασε τη ελπίδα ότι θα τα μεγαλώσει με επιτυχία.

 

Τώρα σημείωσε, τρέφονται μόνο με το γάλα της μητέρας τους και όταν φτάσουν στην ηλικία των 2,5 με 3 μηνών θα δοκιμάσουν και λίγο κρέας. Επεσήμανε ωστόσο, πως όταν γίνουν 8 μηνών θα τρέφονται αποκλειστικά με κρέας.

Οι γονείς τους ήρθαν στο Ζωολογικό κήπο της Πέγειας πριν περίπου από 8 χρόνια από ένα Ζωολογικό κήπο στην Νότιο Αφρική. Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου, προσαρμόστηκαν στο Ζωολογικό κήπο της Πέγειας πάρα πολύ καλά και έχουν γεννήσει τρεις φορές .

Ωστόσο σημείωσε, τις πρώτες δύο γέννες δεν ήταν τόσο πετυχημένη η εκτροφή των νεογνών από την μητέρα τους , όμως αυτή τη φορά , υποστήριξε , τα πάει πολύ καλά, λόγω και της ησυχίας που επικρατεί στο ζωολογικό κήπο με την καραντίνα και την ανυπαρξία των επισκεπτών. Η Ήρα έχει αφοσιωθεί με την “ψυχή της “στα μωρά της που μεγαλώνει με στοργή και απεριόριστη αγάπη. Η ησυχία της καραντίνας, όπως είπε, βοήθησε αρκετά .

Δεν είχαμε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοφόρου, επισκέπτες, αλλά είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στα προγράμματα αναπαραγωγής. Ενδεικτικά τόνισε, πως εξωτικά πτηνά και σπάνια ζώα που δεν είχαν γεννήσει στο παρελθόν, για πρώτη φορά φέτος , περίοδο της αναπαραγωγής, χάρισαν υπέροχα μωράκια.

Η ησυχία που απόλαυσαν αυτές τις μέρες τα ζώα ,αποτελεί «ευλογία», συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Χριστοφόρου, το ζεύγος των λευκών λιονταριών εκτρέφονται συνήθως με κόκκινα κρέατα που τους αρέσουν πάρα πολύ. Προσπάθεια της διεύθυνσης συνέχισε , είναι η αφομοίωση των συνθηκών που επικρατούν στην φύση. Προσπαθούμε σημείωσε, «να αντιγράψουμε το τι θα έτρωγαν στην φύση και να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στην αιχμαλωσία».

Ο Ζωολογικός κήπος της Πέγειας σήμερα παραμένει κλειστός λόγω της καραντίνας. Τα έξοδα τρέχουν ιδιαίτερα με την εκτροφή των ζώων, ωστόσο οι ιδιοκτήτες του ελπίζουν σε καλύτερες μέρες με το άνοιγμα του Ζωολογικού κήπου, αρχές του Ιούνη και με την έναρξη της επισκεψιμότητας του.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:36