Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
½ κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα ελαφριά καστανή ζάχαρη
½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εκχύλισμα
1 ¼ κούπας αλεύρι γ.ο.χ. (για όλες τις χρήσεις)
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ κούπα σοκολατένιες σταγόνες
Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια.
Σε ξεχωριστό μπολ, περάστε από σήτα το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε τα στο μίγμα βουτύρου και ανακατέψτε. Βάλτε και τις σοκολατένιες σταγόνες.
Βάλτε στο χέρι σας περίπου 2 κουταλιές της σούπας μίγμα και πλάστε το σε μπαλάκι. Τοποθετήστε τα μπαλάκια σε αντικολλητικό χαρτί και παγώστε τα για μια ώρα.
Προθερμάνετε στους 165ο C και ψήστε για 15-18 λεπτά ή μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα στις άκρες.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.