search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:12
MENU CLOSE

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση στα όπλα

08.05.2020 13:39
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση στα όπλα - Media

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ η βαλλιστική εξέταση στα δύο όπλα που παραδόθηκαν στην αστυνομία μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Πρόκειται για το όπλο που παρέδωσε ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, και το όπλο που παρέδωσε στο ΑΤ Ανωγείων η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη, ένα Glock διαμετρήματος 9Χ19.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ekriti, οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του φονικού ταυτοποιήθηκαν με τα δύο όπλα που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα όπλα εστάλησαν χθες στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και δόθηκε προτεραιότητα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και σήμερα, βγήκαν τα αποτελέσματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το cretalive.gr, σε δέκα με δεκαπέντε ημέρες εκτιμάται ότι οι αρμόδιες Αρχές θα έχουν στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας για το διπλό φονικό των Ανωγείων που είχε ως αποτέλεσμα δύο μεγάλες οικογένειες της ιστορικής κωμόπολης να ντυθούν στα μαύρα.

Το πιο κρίσιμο στοιχείο που αναμένεται είναι, σύμφωνα με τις δύο πλευρές, η ανίχνευση DNA στις τέσσερις βολίδες που βρέθηκαν στον τόπο της διπλής αιματοχυσίας.

Ζητούμενο είναι να ανιχνευθεί το DNA του άτυχου μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη και να προσδιοριστεί η βολίδα που τον έπληξε και κατ’ επέκταση το όπλο από το οποίο πυροδοτήθηκε.

Τι λένε οι δικηγόροι της οικογένειας Ξυλούρη

Οι δικηγόροι της οικογένειας Ξυλούρη κ. Γιώργος Κοκοσάλης, Σπύρος Βρέντζος και Μενέλαος Ξυλούρης, μόλις έγινε γνωστή η είδηση της ταυτοποιήσης των δύο όπλων, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ταυτοποιούν τα δύο όπλα με τους κάλυκες που αστυνομικοί περισυνέλεξαν από τον τόπο του τραγικού συμβάντος. Περιμένουμε και τα επίσημα αποτελέσματα. Αν πράγματι αληθεύουν τα όσα πληροφορούμαστε τότε κάποιοι, οι οποίοι έσπευσαν να ισχυριστούν ότι η οικογένεια Ξυλούρη παρέδωσε «μούφα» όπλο, έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Η οικογένεια Ξυλούρη δεν έχει να φοβηθεί ή να κρύψει κάτι. Ζητά μόνο την ανάδειξη της αλήθειας στη μνήμη του αδικοχαμένου Γιώργη. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, όμως στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15