search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:42
MENU CLOSE

Πρεμιέρα για εκπομπή μαγειρικής στο Open

08.05.2020 14:29
Πρεμιέρα για εκπομπή μαγειρικής στο Open - Media

 

H εκπομπή μαγειρικής “KitcheN’ Health” με την Μαρία Εκμεκτσίογλου κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 9 Μαΐου στις 18:45 στο Open TV.

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και το “KitcheN’ Health” μας προσκαλούν να μαγειρέψουμε υγιεινά και νόστιμα, αλλά και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

«Η κουζίνα είναι τοποθετημένη σε έναν κήπο γεμάτο λαχανικά, φρούτα και βότανα. Το καλύτερο σκηνικό για να μυηθούμε στη διατροφική αξία των πρώτων υλών των συνταγών αλλά και το σωστό συνδυασμό των υλικών και της σωστής παρασκευής τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κανάλι.

«Σε κάθε επεισόδιο, ένα βασικό υλικό θα είναι πρωταγωνιστής και θα παρουσιάζονται δύο συνταγές αλμυρού φαγητού (η μία συνοδευτικό), μία συνταγή γλυκού αλλά και το tip της ημέρας, μαζί με πολλές πολλές συμβουλές για άλλες χρήσεις του βασικού υλικού μας.

Στο πρώτο επεισόδιο το Σάββατο 9 Μαΐου , η Μαρία δείχνει τα πάντα για το βασιλιά των εσπεριδοειδών το λεμόνι, και μας μαγειρεύει πένες ριγωτές με κατσικάκι, σταμναγκάθι, μυρώνια και καυκαλήθρες λεμονάτα, μας μαθαίνει πώς να αυγοκόβουμε χωρίς να χρησιμοποιούμε τους κρόκους του αυγού, μας προτείνει ένα λαχταριστό φραντζολάκι  ολικής με σπόρια και ντοματίνια, μας ξεδιψάει με μυρωδάτη σπιτική λεμονάδα και μας φιλεύει την πιο γευστική τάρτα λεμόνι, ενώ ο διατροφολόγος και φίλος της, Πωλ Φαρατζιάν, μας μιλάει για το ευεργετικό λεμονόνερο και το σωστό συνδυασμό των συστατικών της σημερινής μας συνταγής.

Την Κυριακή 10 Μαΐου πρωταγωνιστής του «KitcheΝ’ Health», είναι το σκόρδο, το πανάρχαιο και πολύτιμο αυτό superfood, με τις ιαματικές ιδιότητες, που δίκαια το χαρακτηρίζουν φάρμακο της Φύσης!

Η Μαρία, εκτός από το νόστιμο μενού, μας δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη διατροφική αξία του σκόρδου και χρήσιμα tips για τις πολλές χρήσεις του στην κουζίνα μας και όχι μόνο.

Η σημερινή γευστική πρόταση της Μαρίας, βασισμένη στο σκόρδο, περιλαμβάνει: πεντανόστιμα κεμπάπ με σουτζουκάκια και πουρέ από κόκκινες φακές μαζί με πιτούλες βρώμης και ένα δροσερό ντιπ με βαλεριάνα, στραγγιστό γιαούρτι και σκόρδο.

Μας εξηγεί την ειδική διαδικασία παλαίωσης ώστε από το λευκό να πάρουμε το μαύρο σκόρδο και μας φτιάχνει μία μοναδική σκορδαλιά με μαύρο σκόρδο.

Και τέλος, μας γλυκαίνει με ένα φρουτένιο γλυκό με φράουλες και μπισκότα, που φτιάχνουμε με απλά υλικά, εύκολα και γρήγορα, για να ολοκληρώσουμε το γεύμα μας με ένα υπέροχο επιδόρπιο!», προσθέτει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:41