search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:46
MENU CLOSE

Χαρδαλιάς: Απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό – «Λουκέτα» σε δύο μπαρ

08.05.2020 15:26
Χαρδαλιάς: Απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό – «Λουκέτα» σε δύο μπαρ - Media

 

Θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους πολιτικής προστασίας εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην οικογένεια «ενός σπουδαίου καθηγητή, σπουδαίου επιστήμονα, ενεργού πολίτη», του Δημήτρη Κρεμαστινού, ξεκινώντας την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται την ανάγκη τήρησης των κανόνων

Τα πρώτα 24ωρα της δεύτερης φάσης δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται συντριπτικά την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη τήρησης των κανόνων. Κατανοεί ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διαφυλάξει όσα έχουμε πετύχει και να προχωρήσουμε με σιγουριά στο επόμενο βήμα, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Η ελληνική κοινωνία επιδεικνύει αξιέπαινη υπευθυνότητα και αντιμετωπίζει την πρωτόγνωρη συγκυρία με μοναδική σοβαρότητα, επιτυγχάνοντας ένα καλό αποτέλεσμα που έχει κάνει τη χώρα μας θετικό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο. Είναι χρέος όλων μας να το προστατεύσουμε», τόνισε.

Παράνομη λειτουργία καταστημάτων

Σημείωσε ότι είναι προτιμότερο να προχωρήσουμε αργά από το να αναγκαστούμε να γυρίσουμε πίσω. Και ένα από τα πράγματα, όπως είπε, που θα μας γυρίσουν πίσω είναι και η προσπάθεια ελάχιστων να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Χθες εντοπίστηκαν δύο καφε-μπαρ στην Αθήνα, τα οποία λειτουργούσαν παράνομα. Οι ιδιοκτήτες συνελήφθησαν και στις επιχειρήσεις επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5000 ευρώ.

«Παρόμοια φαινόμενα θέτουν σε κίνδυνο την προσπάθεια όλων μας και αποτελούν πρόκληση για τους υπόλοιπους συνετούς ιδιοκτήτες καταστημάτων, που αντιλαμβανόμενοι το διακύβευμα τηρούν ευλαβικά τους κανόνες, παρά την οικονομική πίεση που αισθάνονται», είπε ο υφυπουργός.

Συνολικά τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν διαπιστωθεί 18 παραβάσεις σχετικές με την λειτουργία επιχειρήσεων και έχουν πραγματοποιηθεί 19 συλλήψεις.

Μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα

Με δεδομένο ότι τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν διαπιστωθεί 414 παραβάσεις που αφορούν μη προβλεπόμενες μετακινήσεις, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι η κίνηση μεταξύ νομών στην ηπειρωτική Ελλάδα επιτρέπεται μόνο για τροφοδοσία, για λόγους υγείας και επαγγελματική απασχόληση. Κάλεσε τους πολίτες να κάνουν υπομονή μέχρι τις 18 Μαΐου, οπότε και αν όλα πάνε καλά, θα είναι δυνατή η μετακίνηση τους χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς και σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η διαμόρφωση της νέας καθημερινότητας είναι μια σταδιακή διαδικασία που μπορεί να φαντάζει αργή με δεδομένη την κόπωση των τελευταίων εβδομάδων, είναι όμως απαραίτητο «να λειτουργήσουμε με σύνεση με πειθαρχία, σταθμίζοντας και αξιολογώντας το κάθε μας βήμα», υπογράμμισε ο κ.Χαρδαλιάς. Πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει πολλά, «δεν πρέπει να αφήσουμε την ανυπομονησία μας τη βιασύνη μας να τα θέσουν σε κίνδυνο. Παραμένουμε πειθαρχημένοι, υπεύθυνοι, γιατί κανένας μας δεν θέλει να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν εχθές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:44