search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:31
MENU CLOSE

Κοινό μήνυμα Μέρκελ – Μακρόν για τη λήξη του Β’ΠΠ

08.05.2020 18:44
Κοινό μήνυμα Μέρκελ - Μακρόν για τη λήξη του Β

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επισήμαναν σήμερα ότι είναι «πιο επιτακτική από ποτέ» η ανάγκη για μια «ευρωπαϊκή δέσμευση», στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 ετών από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Με την ευκαιρία της 75ης επετείου, η Αγγελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν θέλησαν να μοιραστούν ένα μήνυμα μνήμης και φιλίας υπογραμμίζοντας την ανάγκη, που είναι πιο επιτακτική από ποτέ, για μια ευρωπαϊκή δέσμευση», ανέφερε το Ελιζέ στην ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα, ο Μακρόν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν και χαιρέτισε «τη φιλία» μεταξύ των δύο χωρών τους.

Λόγω της πανδημίας, οι εορτασμοί στη Γαλλία ήταν περιορισμένου εύρους. Ο Μακρόν συμμετείχε σε μια σεμνή τελετή, στη σχεδόν έρημη Πλας ντ λ Ετουάλ, αφού προηγουμένως διέσχισε με τη συνοδεία του την άδεια λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:30