search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:03
MENU CLOSE

Εντυπωσιάζει η πανοραμική έγχρωμη εικόνα του πλανήτη Ερμή (Video)

08.05.2020 19:16
Τον θεό Ερμή απεικονίζει η κεφαλή αγάλματος που βρέθηκε στην Αιόλου - Η ανάρτηση του υπουργείου Πολιτισμού - Media

 

Η φασματική ανάκλαση της ηλιακής ενέργειας που καταγράφεται στην επιφάνεια του πλανήτη Ερμή, δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA και προκάλεσε δέος.

Ο Ερμής είναι ο κοντινότερος πλανήτης στον Ήλιο, αλλά και ο μικρότερος του ηλιακού συστήματός μας, από τη στιγμή που ο Πλούτωνας έχει υποβιβαστεί σε πλανήτη-νάνο. Έτσι, στην επιφάνειά του η θερμοκρασία μπορεί να αγγίξει ακόμα και τους 400 βαθμούς Κελσίου.

Η NASA λοιπόν δημοσίευσε την Τετάρτη (06/05) μια πανοραμική εικόνα του πλανήτη Ερμή και μάλιστα έγχρωμη, εντυπωσιάζοντας τους χρήστες του διαδικτύου.

Η NASA εξηγεί ότι τα φωτεινά χρώματα αντιπροσωπεύουν το άθροισμα της ηλιακής ενέργειας που αντανακλάται από την επιφάνεια του Ερμή λαμβάνοντας υπόψη τα συγκεκριμένα μήκη κύματος. Ακόμα, στη δημοσίευση διευκρινίζεται ότι πρόκειται για τη λεγόμενη «φασματική ανάκλαση». 

Η εικόνα ελήφθη από το ρομποτικό σκάφος της NASA, Messenger, που περιστράφηκε σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Ερμή μεταξύ του 2011 και του 2015.

Ο στόχος της αποστολής ήταν να πραγματοποιήσει μια πλήρη χαρτογραφία του πλανήτη, να μελετήσει τη χημική σύνθεση της επιφάνειάς του και της εξώσφαιράς του, τη γεωλογική του ιστορία, το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά του πυρήνα του, καθώς και την προέλευση του μαγνητικού πεδίου του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43