21/01/2021 17:37:34

Βαρύτατες κατηγορίες για τα επεισόδια στο Διαβολόρεμα Μυτιλήνης

Βαρύτατες κατηγορίες για τα επεισόδια στο Διαβολόρεμα Μυτιλήνης - Media

 

Βαρύτατες κατηγορίες κατά περίπτωση ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν 20 άτομα που ταυτοποιήθηκαν ως αυτουργοί παράνονων ενεργειών, κυρίως σε βάρος αστυνομικών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, και η οποία απεστάλη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, οι 20 κάτοικοι της Μυτιλήνης και άλλων χωριών προέβησαν σε παράνομες ενέργειες κατά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου έως το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου στη θέση Διαβολόρεμα, στο οδικό δίκτυο Μυτιλήνης – Καλλονής, στην ευρύτερη περιοχή της Καράβας – Μανταμάδου και στην ευρύτερη περιοχή της Παγανής στη Μυτιλήνη. 

Τα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει με αφορμή τις εργασίες δημιουργίας κλειστής δομής για πρόσφυγες και μετανάστες σε επιταγμένη ζώνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, μεταξύ των 20 ταυτοποιηθέντων είναι και ένα άτομο το οποοίο φέρεται να επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις με φορτηγό όχημα στην ευρύτερη περιοχή της Καράβας Μανταμάδου, ενώ ίδιος φέρεται και να πυροβόλησε και με κυνηγητικό όπλο στην περιοχή της Παγανής στη Μυτιλήνη.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν και εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο, αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί – εκρηκτικοί μηχανισμοί και μεταλλικά εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους, κάλυκες πυροβόλων όπλων, φυσίγγια, καθώς και κυνηγητικό όπλο.

Οι 20 κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας, της βίας κατά υπαλλήλων, της στάσης, του εμπρησμού, της έκρηξης, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παρακώλησης συγκοινωνιών, της ληστείας, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.