search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:27
MENU CLOSE

Γ. Παπανδρέου: Η ευρωπαϊκή ιδέα δεν είναι μόνο επίκαιρη αλλά και βαθιά προοδευτική

09.05.2020 10:59
Γ. Παπανδρέου: Η ευρωπαϊκή ιδέα δεν είναι μόνο επίκαιρη αλλά και βαθιά προοδευτική - Media

 

«Η ευρωπαϊκή ιδέα δεν είναι μόνο επίκαιρη αλλά και βαθιά προοδευτική.

Είναι καθήκον όλων μας να οικοδομήσουμε μια Δημοκρατική, Συμμετοχική, Ομοσπονδιακή Ευρωπαϊκή Ένωση, αντάξια του οράματος των ιδρυτών της», επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του για την επέτειο της Ημέρας της Ευρώπης.

Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει παράλληλα ότι στη σημερινή κρίση του κορονοϊού, με τις δραματικές συνέπειές της για όλα σχεδόν τα κράτη μέλη της ΕΕ, προτεραιότητα κι ευθύνη των χωρών μελών της ΕΕ είναι χωρίς δισταγμό, να δείξουν «την απαραίτητη αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, αλλά και να διδαχθούμε από όσα ανέδειξε η υγειονομική κρίση του Covid-19, για να υλοποιήσουμε χωρίς καθυστέρηση τα βήματα που χρειάζονται για την προώθηση ενός νέου, πράσινου μοντέλου ανάπτυξης, με σεβασμό στα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα».

Προσθέτει ότι χρειάζεται να αντιμετωπιστούν άμεσα οι νέες προκλήσεις που αφορούν το μέλλον της εργασίας, την εξέλιξη της τεχνολογίας, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, την ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών.

«Το νέο ανθρωποκεντρικό κοινωνικό συμβόλαιο, θα θέσει τα θεμέλια της ενωμένης Ευρώπης του περιβάλλοντος, της Ευρώπης της κοινωνικής συνοχής, της Ευρώπης της Υγείας. Από την υγεία μέχρι την παιδεία, με ιδιαίτερη έμφαση στην ευημερία και την ποιότητα της ζωής των πολιτών, για να οδηγηθούμε επιτέλους στην ολοκλήρωση της», σημειώνει ο κ. Παπανδρέου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:27