search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:58
MENU CLOSE

Διαδήλωση στην Κυψέλη ενάντια στην αστυνομική καταστολή – Φθορές σε καταστήματα (Photos)

09.05.2020 17:53
Διαδήλωση στην Κυψέλη ενάντια στην αστυνομική καταστολή - Φθορές σε καταστήματα  (Photos) - Media

 

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στους δρόμους της Κυψέλης, ως απάντηση στο ρεσιτάλ αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, αργά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ενώ ακολούθησε διαδήλωση στους γύρω δρόμους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον απόηχο της διαδήλωσης άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα σε δύο σούπερ μάρκετ, σπάζοντας τη τζαμαρία τους, ενώ προκάλεσαν φθορές και σε ένα ΑΤΜ, καθώς και σε ένα σταθμευμένο όχημα του ενός καταστήματος στην ίδια περιοχή.

Τα ίδια άτομα πέταξαν μια βόμβα μολότοφ σε μηχανή της ΔΙ.ΑΣ, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος αστυνομικός.

Νωρίτερα, ελεύθεροι αφέθηκαν οι συλληφθέντες της χθεσινοβραδινής επιχείρησης των ΜΑΤ στην περιοχή, στους οποίους αποδόθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και για τους οποίους ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 21 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία επιτέθηκα απρόκλητα στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, ενώ στα γύρω στενά σημειώθηκε «ρεσιτάλ» αστυνομικής αυθαιρεσίες με ξυλοδαρμούς πολιτών και δεκάδες προσαγωγές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:58