search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:21
MENU CLOSE

Βενεζουέλα: Τρεις ακόμη μισθοφόροι συνελήφθησαν, που φέρονται να συμμετείχαν στην αποτυχημένη απόπειρα εισβολής

10.05.2020 06:01
Βενεζουέλα: Τρεις ακόμη μισθοφόροι συνελήφθησαν, που φέρονται να συμμετείχαν στην αποτυχημένη απόπειρα εισβολής - Media

 

Τρεις ακόμοι μισθοφόροι συνελήφθησαν χθες Σάββατο στο πλαίσιο των ερευνών για την αποτυχημένη απόπειρα εισβολής στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων σε 34.

“Σήμερα συλλάβαμε άλλους τρεις μισθοφόρους (…) Τους αναζητούμε με προσοχή και θα τους συλλάβουμε όλους”, τόνισε ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Η αποτυχημένη αυτή απόπειρα “εισβολής” στη Βενεζουέλα, την οποία ο Μαδούρο συνέκρινε με αυτή στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα το 1961, προέβλεπε την αποβίβαση στις 3 και 4 Μαΐου ανδρών στο Μακούτο, περίπου μία ώρα από το Καράκας.

Δύο Αμερικανοί πρώην στρατιωτικοί, ο Λουκ Ντένμαν, 34 ετών, και ο Άιραν Μπέρι, 41 ετών, έχουν συλληφθεί και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για “τρομοκρατία, συνωμοσία, διακίνηση όπλων και σύσταση συμμορίας”, ενώ κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε 30 χρόνια κάθειρξη.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι Βενεζουελάνοι.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υποστηρίζει ότι οι δύο Αμερικάνοι μαζί με άλλους 11 ανθρώπους συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να εισβάλουν δια θαλάσσης την Δευτέρα, από τη γειτονική Κολομβία. Σε μια άλλη απόπειρα, την προηγούμενη ημέρα, σκοτώθηκαν οκτώ άτομα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση Μαδούρο, το σχέδιο ήταν να τον απαγάγουν προκειμένου να αναλάβει την εξουσία ο αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος της χώρας Χουάν Γκουαϊδο, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει οι ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επανέλαβε ότι θεωρεί τον Αμερικανό ομολόγό του Ντόναλντ Τραμπ “επικεφαλής της επιχείρησης αυτής” και τον Γκουαϊδό συνεργό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:21