search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:20
MENU CLOSE

Ν. Βούτσης: Η κυβέρνηση φοβάται τις πλατείες και τους νέους

10.05.2020 10:39
Συλλυπητήρια Βούτση για το θάνατο του γιατρού της Βουλής Γιάννη Μητρόπουλου - Media

 

Η κυβέρνηση φοβάται τις πλατείες και τους νέους και επιχειρεί να επεκτείνει την ιδεολογία της γύρω από το «άβατο» των Εξαρχείων σε ένα «άβατο» για το σύνολο των κοινωνικών χώρων, τόνισε ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’  Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης. 

Σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5, ο Νίκος Βούτσης επισήμανε ότι όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στις πλατείες με την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, που επιχειρούν να διαλύσουν συγκεντρώσεις, δείχνουν μία προσπάθεια να οδηγηθούμε σε μία “ασυλία πολιτικής αγέλης” με γενικευμένες απαγορεύσεις, καταστολή και περιστολή στο όνομα της «ευθύνης» και παράλληλη σιωπή στα μίντια.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΔ για την Marfin ο τ. Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι καταδεικνύει την αντίληψη που υπάρχει στο κυβερνών κόμμα και η οποία θέλει την επικοινωνία να επικυριαρχεί και να επικάθεται της πολιτικής. Κινούμενοι επικίνδυνα στα όρια της γραφικότητας οι κυβερνώντες επιχειρούν να κλείσουν τον κύκλο της δεκαετίας με απονομιμοποίηση του αντιμνημονιακού κινήματος και των πολιτικών συσχετισμών που προέκυψαν μέσα σε αυτήν την πολύχρονη κρίση, κατέληξε ο Νίκος Βούτσης.

Απαντώντας, μεταξύ άλλων, σε επικριτικά δημοσιεύματα για το γεγονός ότι χειροκρότησε την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους βουλευτές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Marfin ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Επειδή κάποιοι προσπάθησαν να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι χειροκρότησα μέσα στη Βουλή την ώρα που αναγγέλθηκε από τον κ. Μητσοτάκη η τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της Marfin  θα ήθελα να τονίσω ότι και σήμερα αν ο νυν Πρωθυπουργός αναφερόταν στο ότι τιμάμε τη μνήμη τριών αθώων θυμάτων και να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, εγώ όπως πιστεύω και άλλοι βουλευτές θα χειροκροτούσαμε. Είναι κάτι εντελώς ανεξάρτητο από την πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση που έγινε. Για εμένα είναι θεσμικά αυτονόητη στάση». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03