search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:24
MENU CLOSE

Παρατείνεται μέχρι τις 21 Μαΐου το lockdown στους καταυλισμούς προσφύγων

10.05.2020 12:19
Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο - Media

 

Παρατείνεται μέχρι τις 21 Μαΐου το lockdown στους καταυλισμούς προσφύγων, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Τα μέτρα αφορούν σε όσους διαμένουν στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και σε προσφυγικές δομές σε όλη την επικράτεια.

Ο αυστηρότατος περιορισμός (ουσιαστικά απαγόρευση) μετακίνησης για τους διαμένοντες στους καταυλισμούς έχει ήδη προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα, με βασικότερο το ότι, σε συνδυασμό με την αναστολή, τον προηγούμενο μήνα, καταβολής του χρηματικού επιδόματος από τον ΟΗΕ, με κυβερνητική απόφαση, οι πρόσφυγες έμειναν εντός των κέντρων χωρίς λεφτά.

Σε συνδυασμό με την ψυχολογική πίεση από τον εγκλεισμό, τον φόβο για τον κορωνοϊό και την παντελή αδυναμία προμήθειας προϊόντων από την αγορά, το lockdown οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων βίας μεταξύ προσφύγων και μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων, καθώς και στην ισχυροποίηση των δικτύων παρεμπορίου και των κυκλωμάτων μαφίας που δρουν στα camps.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:23