search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:24
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Έξι νέα κρούσματα στην Ελλάδα, κανένας νέος θάνατος

10.05.2020 14:44
Κορωνοϊός: Έξι νέα κρούσματα στην Ελλάδα, κανένας νέος θάνατος - Media

 

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 6 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.716 , ανακοίνωσε ο υποπτέραρχος Δήμητρης Χατζηγεωργίου μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό και διευθυντής Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αντικατέστησε σήμερα τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

30 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 151 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. Κανένας νέος θάνατος σήμερα.

Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα επιστρέφουν στην εργασία τους 155.962 εργαζόμενοι

Αύριο κάνουμε ένα ακόμα βήμα, περνάμε στο δεύτερο στάδιο άρσης των μέτρων, με την επανεκκίνηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων και την επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου στις σχολικές αίθουσες, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επισήμανε πως η επιτυχία του νέου αυτού σταδίου και κάθε νέου σταδίου άρσης των μέτρων εξαρτάται από τη συνεπή τήρηση των κανόνων και των οδηγιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε αναλυτικά τις δραστηριότητες που επανεκκινούν αύριο, Δευτέρα, και τους κανόνες λειτουργίας τους.

Ενημέρωσε πως από αύριο επανέρχονται στην εργασία του 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Επίσης, είπε πως επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις, δηλαδή το 25% των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία ανεστάλη.

Ανακοίνωσε επίσης πως επιτρέπεται από αύριο η μετακίνηση προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών των ιδιοκτητών και εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους από αύριο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:23