search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:42
MENU CLOSE

Ποια είναι τα δύο δεδομένα από τις δημοσκοπήσεις που «κρατάνε» ως θετικά στον ΣΥΡΙΖΑ;

11.05.2020 05:57
ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ για τα περί «μετακόμισης» Τσίπρα στα Λεγραινά: Αντί για ανοησίες, ασχοληθείτε με το ΕΣΥ - Media

 

Στην αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ – όπως και σε κάθε αντιπολίτευση – υπάρχει το “σκληρό” κομμάτι που κάνει τη “φασαρία” και το πιο ήπιο.  

Στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή που δεν κάνει φασαρία, αλλά επιλέγει να μελετά τα δεδομένα και να προσπαθεί να βγάλει μία στρατηγική για να… σηκώσει κεφάλι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με την Καθημερινή, μετριοπαθείς συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζουν σε δύο αριθμούς ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο ένας είναι το 45% των ψηφοφόρων που δηλώνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κράτησε σοβαρή στάση στην κρίση του κορωνοϊού.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως αυτή είναι μία καλή μαγιά για να μην κοπεί ο γόρδιος δεσμός με τον μεσαίο και μετριοπαθή χώρο που τελευταία κοιτάει προς Ν.Δ. Από την άλλη κρίσιμο θεωρείται το 18% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που ασκεί κριτική στη στάση του κόμματος.

Το ερώτημα είναι από ποια… πλευρά ασκεί κριτική: δηλαδή θέλει πιο ήπιο ή πιο αιχμηρό ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα κρίνει πολλά για τη στρατηγική του κόμματος το επόμενο διάστημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03