search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:31
MENU CLOSE

Ιράν: Φίλια πυρά βύθισαν πολεμικό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν – Τουλάχιστον 19 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι (Photo/χάρτης)

11.05.2020 07:51
Ιράν: Φίλια πυρά βύθισαν πολεμικό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν - Τουλάχιστον 19 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι (Photo/χάρτης) - Media

 

Τουλάχιστον 19 Ιρανοί ναυτικοί σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το rt.com,  όταν μικρό πολεμικό πλοίο του Ιρανικού ναυτικού «χτυπήθηκε από πύραυλο» λόγω ατυχήματος κατά τη διάρκεια ναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν.

Νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας είχε κάνει αναφορά για έναν μόνο νεκρό.

«Το πλοίο Konarak χτυπήθηκε από πύραυλο χθες (Κυριακή) κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στα ύδατα του Μπαντάρ-ι-Τζασκ», νότια των ακτών του Ιράν, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση στον ιστότοπό της, διευκρινίζοντας πως το σκάφος υποστήριξης και επιμελητείας χτυπήθηκε «αφού τοποθέτησε έναν στόχο στη θέση του» αλλά δεν φρόντισε κατόπιν να «πάρει επαρκή απόσταση από τον στόχο».

Σκάφος υποστήριξης τύπου «Hendijan»

Ανεπίσημες πηγές που επικαλείται το BBC αναφέρουν ότι το πλοίο «Jamaran», υπό τις εντολές των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης, εκτόξευσε τον πύραυλο πρόωρα προτού το Konarak προλάβει να απομακρυνθεί από πλωτό στόχο που είχε η άσκηση.

Το περιστατικό συνέβη χθες, Κυριακή, κοντά στο λιμάνι Τζασκ, περίπου  1.270 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τεχεράνης, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Το Ιράν διεξάγει τακτικά ασκήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, που είναι κοντά στο στρατηγικής σημασίας στενό του Ορμούζ, απ’ το οποίο περνά περίπου το 20% του πετρελαίου που υπάρχει σε όλο τον κόσμο.

Ο Κόλπος του Ομάν χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά κρίσιμη θαλάσσια οδός, καθώς συνδέεται με το Στενό του Χουρμούζ — από το οποίο διέρχεται το ένα πέμπτο του πετρελαίου που καταναλώνεται διεθνώς — που με τη σειρά του συνδέεται με τον Κόλπο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39