search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:58
MENU CLOSE

Σχολεία: «Χάι-τεκ» υποδοχή μαθητών – Θερμικές κάμερες και ψηφιακά θερμόμετρα στην είσοδο (Photos)

11.05.2020 09:21
Σχολεία: «Χάι-τεκ» υποδοχή μαθητών - Θερμικές κάμερες και ψηφιακά θερμόμετρα στην είσοδο (Photos) - Media

 

Άνοιξαν από σήμερα τα σχολεία για να υποδεχθούν τους μαθητές της Γ΄Λυκείου οι οποίοι επιστρέφουν στα θρανία υπό ειδικές συνθήκες και προϋποθέσεις, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης. Δηλαδή η απόσταση των θρανίων να είναι κάτι περισσότερο από 2,5 μέτρα και οι μαθητές να φέρουν μαζί τους αντισηπτικό ή ακόμα και μάσκα, αν και το μέτρο αυτό είναι προεραιτικό. 

Σε ρεπροτάζ του ΣΚΑΪ από το Α Γυμνάσιο- Λύκειο Γλυφάδας λίγο πριν ξαναχτυπήσει το σχολικό κουδούνι , οι σκηνές παυ καταγράφηκαν παραπέμπουν σε… χάι τεκ σχολείο, με ηλεκτρονικές θερμομετρήσεις στην είσοδο του σχολείο, αλλά και με θερμική κάμερα για καταγραφή θερμοκρασιών σώματος. 

Ειδκότερα κάθε μαθητής θα πρέπει να θερμομετρηθεί πρωτού εισέλθει στο κτίριο και εν συνεχεία να περάσει μπροστά από την θερμική κάμερα που έχει τοποθετηθεί στο κατώφλι του σχολείου. Έπειτα να κατευθυνθεί απευθείας στην σχολική αίθουσα όπου κάθεται μόνος του στο θρανίο με τον συνολικό αριθμό μαθητών στην τάξη να είναι περί τα 11 άτομα.

“Ξεκινάμε μια νέα περίοδο για τους μαθητές η οποία είναι πρωτόγνωρη για όλους μας”, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου που βρισκόταν στο σχολείο.

“Έχουμε κάνει όλα όσα πρέπει σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ και ευελπιστούμε πως όλα θα πάνε καλά” τόνισε.

Τσιόδρας για θερμομέτρηση: «Δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω»

Για το θέμα ρωτήθηκε προ ημερών και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος απάντησε χαρακτηριστικά:

“Φυσικά και δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κάποιον να θερμομετρεί ανθρώπους, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν αν έχουν πυρετό ή όχι. Παρόλα αυτά, νομίζω είναι πολύ πιο σημαντικό από τη θερμομέτρηση η καθημερινή επαγρύπνηση για την υγεία μας. Ως μέτρο έχει πολύ μικρή χρησιμότητα. Πολύ περισσότερη χρησιμότητα έχουν τα μέτρα ατομικής υγιεινής, υγιεινής των χεριών και απομάκρυνσης από μια τέτοια διαδικασία συγχρωτισμού ή συναθροίσεως, αν έχουμε συμπτώματα”… 

Για τη θερμομέτρηση στα σχολεία, ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει παρόμοια πρόβλεψη. Όπως ανέφερε, η θερμομέτρηση δεν προσφέρει κάτι παραπάνω και επαφίεται στην οικογένεια του μαθητή να παρακολουθεί τα συμπτώματά του και να αποφύγει να πάει στο σχολείο.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:58