search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:05
MENU CLOSE

Όργιο προπαγάνδας από την Τουρκία: «Η Ελλάδα εγκατέλειψε τα Ίμια»

11.05.2020 13:54
Πρώην Τούρκος ΥΠΕΞ: Νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που δεν αναφέρονται στις συνθήκες δεν ανήκουν στην Ελλάδα - Media

 

Δεν έχει όρια η τουρκική προπαγάνδα, η οποία αυτή τη φορά χρησιμοποιεί τα Ίμια, κατηγορώντας την Ελλάδα πως εγκατέλειψε τις βραχονησίδες μετά από 26 χρόνια «παραβιάσεων» του τουρκικού θαλάσσιου χώρου.

«Για πολλά χρόνια τα Ίμια ήταν λόγος έντασης μεταξύ Τουρκίας και την Ελλάδα. Έλληνες στρατιώτες σταμάτησαν να επισκέπτονται τις βραχονησίδες των Ιμίων, 2 μίλια μακριά από το Μπόντρουμ» κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το τουρκικό πρακτορείο Iha.

Έγινε γνωστό πως ενώ οι ομάδες του τουρκικού λιμενικού και τα τουρκικά πολεμικά πλοία επί 24ώρου φυλάνε σκοπιά στην περιοχή, οι μονάδες του ελληνικού λιμενικού επί μήνες τώρα δεν ασχολούνται με τις βραχονησίδες Ίμια» αναφέρουν τα δημοσιεύματά, τονίζοντας προκλητικά πως το ελληνικό Λιμενικό σταμάτησε τις «παραβιάσεις» στην θαλάσσια περιοχή.

«Οι ομάδες του ελληνικού Λιμενικού που επί 26 έτη παραβίαζαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα, φέτος έκαναν πολύ λίγες παραβιάσεις περνώντας από τις βραχονησίδες Ίμια. Το ελληνικό Λιμενικό που στα περασμένα χρόνια σχεδόν καθημερινά έκανε παραβιάσεις και εισερχόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, φέτος επί μήνες δεν έχει έρθει στην περιοχή μας» αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται επίσης ότι «οι ομάδες του ελληνικού Λιμενικού που επί 26 έτη παραβίαζαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα, φέτος έκαναν πολύ λίγες παραβιάσεις περνώντας από τις βραχονησίδες Ίμια. Το ελληνικό Λιμενικό που στα περασμένα χρόνια σχεδόν καθημερινά έκανε παραβιάσεις και εισερχόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, φέτος επί μήνες δεν έχει έρθει στην περιοχή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:05